《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
認同
根本唔同裝置唔同機唔應該放埋一齊
除左aa 同滑鼠外
講第二樣,switch 30fps要同主機打好慘
今年有場比賽見到ea 親生仔Hal係橋+煙入面
無哂aa 打得個50傷跟手成隊tsm 被人滘左
平時無煙Hal one clip左人啦
Ea 點會比親生仔係比賽再發生呢d事
0.6屌乜鳩
唔係pro嘅用mnk唔夠aa打嘅情況多好多啦
你叫yukaf 黎對 都對唔撚贏d 手制撚啦
佢直播都成日會屌AA
其實係MNK發起話AA唔平衡先
之前EA想拎走TS 果陣
MNK 話拎走埋AA 我都好同意
其他手制人講咩我都唔一定同意哂
不過都幾肯定 要做到完全公平係無咩可能
我認同AA係有優勢
我係話各有優勢,唔係淨係話MNK有優勢
作為一隻[競技槍game], AA已經唔係優勢咁簡單
已經破壞左個公平競技,你有冇見過競技向槍game會有AA,除左apex

槍game就係考你瞄準,有40%係電腦幫你瞄
TS執箱呢d,點優勢都唔會大得過呢40%
仲未計TS係要花時間練,而唔係禁一下就出
一場有幾多人係用TS,每次成盒死於TS又有幾多次

其實手制同返手制打,成件事就唔會發生
官方垃圾營運
手制打返手制
隻驚有無咁多人玩先,到時排一場又好耐
再分埋積分lobby,d鑽石排一場可能10分鐘
但都唔會直接將個AA套返落去mnk server掛
Cod
MNK 話要NERF AA,都起碼係AA成為左META/ 成為主流先諗NERF 啦

惡靈 path 華森 meta = nerf 哂三隻
辛烷 尋血 直布 meta = nerf 辛烷
valk seer hori meta = nerf valk seer
透視 meta = nerf 掃瞄角色
今次NERF 邦加,CAT
真係咁想nerf AA ,更加應該全民AA 迫官方改
AA撚應該好鐘意同xim撚玩
一齊用AA 一齊冇得行住執野 一齊冇ts 夠曬公平
有試過的起心肝用手制玩,但通常到中途已經忍唔住放低手制,用返mnk
始終由細到大都係用開mnk玩fps
r6 cs heatproject 戰地 cod
無理由為左apex用手制,又唔係打比賽
點解要為左少數人用的在pc platform 的controller
而要多數人用的mnk 改用controller
你地先係少眾

仲有用角色同aa類比個邏輯係錯晒
鬼唔知角色同input 係唔同範疇
而家係話比你知官方睇野既角度同做事手法
多人用到影響生態既野就nerf
官方係要多元化,英雄出場率要多元

既然小眾,你覺得官方會nerf aa 既機會有幾多?
我唔洗你"為左我"用controller 呀,唔洗咁偉大,為返你自己就ok
mnk 黨話要nerf aa 炸,唔係我要求nerf 呀
你難受,又唔係我難受

我提供個解決方法比你,達成你想要既目的炸
我無著數架,搞返清楚
Genburten hal= mnk黨
所以佢地講野咪有力囉
玩住controller 黎話AA太強
你講咪無力囉
玩住MNK 話AA太強
我咪話叫MNK 轉INPUT 囉
諗住捉到字虱,係咪好興奮?
現實d啦,淨係識上網屌
以為新一季多人討論番
Sor呢隻我冇玩過
果邊有冇人嘈要nerf AA, 一樣係0.4?
流量密碼 mnk vs 手制
就好似係波台講 c朗好波過美斯,引戰post最多人討論
其實冇乜好討論 不過睇controller brain真係好好笑
的確係各有優勢肯定冇錯
但綜合普通玩家同pro嘅結論
controller優勢>>>>>mnk優勢

mnk其實唔只你哋所講嘅優勢
散彈單點槍極速flick shot呢啲controller就做唔到
但以上優勢加埋都唔夠一個0.4 aa咁撚屈機同直接

有人喺warith buff返距離之後問raven會唔會叫hal轉返mnk玩warith佢話喺controller咁強勢情況下係冇可能
pro先可以講野 同覆呢個連登post?
想知你個point喺邊 喺到玩資格論
我就搵到pro嘅論點支持 你呢?
做壞咗就做壞咗㗎啦 想用mnk玩同有個對等嘅環境又要你批准咩

因為好似多數都係手制
比例應該多過apex
仲有1個原因係cod唔似apex ttk時間咁長,唔需要成中哂成排子彈先殺到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞