《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
都唔係dayone玩ea game嫁啦
本身ea經營game都係行殺雞取卵方向
Fifa sim bf

Apex係佢手上運作到咁多年,佢真係好好運市面上冇其他對手
短期內都未見到有呢個level 含淚玩apex
Ea抵死啦
https://twitter.com/k4shera/status/1703388115140858233
以Acend為例
成員LFT果陣自己2022同2023年報既數
2022 - NEW/ACEND aprox. 132,800$ team earnings
2023 - ACEND aprox. 169,000$ team earnings

2023-02-05 3rd S-Tier ALGS: 2023 Split 1 Playoffs ALGS: 2023 Split 1 Playoffs Acend
$105,000
2022-01-22 1st A-Tier ALGS: 2022 Split 1 Playoffs - EMEA ALGS: 2022 Split 1 Playoffs - EMEA
NEW Esports
$100,000

其實兩條比賽收入已經各自佔左10皮
仲要呢個只係團隊收入 除左同戰隊拆數之外仲要分3份
當NRG係APEX獎金數字排第3既隊都QUIT GAME唔玩 未走或者諗住加盟既都睇路啦
同埋佢今年Championship仲要得頭20名有獎金

反而你玩家人數多 真係有人肯課金俾佢買箱買傳家寶既EA就真係搵到錢喇
女武神一開場跳機scan到冠軍小隊會有CH標記
咁我想問如果落地之後上氣球或者大絕起飛再scan到冠軍小隊仲會唔會有CH標記?
想問各位巴打有冇邊隻無線滑鼠推薦,冇打機成10年最近玩返fps 迷上左apex ,入邊遊戲我係1.6靈敏度,因為從未用過無線滑鼠所以唔知買邊款入手好 當年都仲未有咩無線fps 滑鼠依家打機好似人人都解無線咁
Logitech 我覺得啱手形就得
宜家隻隻都好輕
收到
我用g304玩左幾年 都ok
傳緊Olympus做下一張comp map
前排已經有olympus scrims試水溫 已經有人打打下跌落街
要做比賽圖一定要重製
nemesis幾時再nerf
瞬間秒人 唔用都真係戇鳩

之前入咗合成台都還好
依家又變返一人一把nemesis鬥秒
有陣時聽唔到腳步個bug唔知係咪仲係到
搵隻啱手型就得 唔知就去觀塘/深水埗2000fun 試

唔知你咩握法同大細 prefer大定細鼠好難比推薦
自己去試仲快

Razer 同logitech 試啱就可以買 出事都可以保養
Logi: Gpx Gpx2
Razer : dav3 ViperMiniSE ViperV2pro

Pulsar舊版有qc 問題 新版好啲但建議睇定啲
Xtrfy 小小貴 m8幾好用
Egg xm2we 大手抓握唔錯

仲有啲支牌mouse 聽聞幾高質 但係唔想推薦
我發現都幾多人 唔知Apex DC link,
不如每個post 置頂啦
大家搵人打都容易啲
有工地既破碎係最好玩
你講最閪嗰個DC群?
唔使啦想搵嗰啲自然會搵到
有無人成日比隻game話anti cheat未開?
有, 做乜7
有無人ps玩東京ser會爆ping…已經連lan線打
PS aim assist勁過PC 實有少少唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞