《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
睇黎你玩EA game唔係好多
bf系列咁多年屌左咁多集,每集連線對戰一半人外掛都未捉過
respawn做野係點大家都知
都係屌唔化架啦
要屌官方可以繼續自便

係想討論外
仲有無其他野做到
學你咁講,屌左咁耐都係唔做野
而家越黎越少人玩都係一個反映,唔係主要AA
各方問題集埋一齊所引發,咪睇下官方有冇動作

定係繼續密密出skin搵完錢就算
曾經console pc雙修
之後主力pc mnk
似係你以為d人屌手制多數跟風
仲有樣野,就係mnk pro player失業,或者唔打apex
algs既份量都唔細,對於官方都係一個問題要正視

詳情睇mande同sweet之前傾計nrg解散之後
咁方面我覺得無得咁講
pro 本身都係唔穩定職業
新meta 都會令某d隊勁左,弱左
例如main 直布meta 既G2 全手制 都拆伙 有個仲退役
pro失業問題就算一d 無手制既game都係有後浪推前浪
佢地講緊而家所有team優先揀選手只會揀手制
就算你幾勁都好,冇咩特別都唔會理mnk選手
咁樣都唔關AA事?
仲係香港家用機既我表示 未試過比人拉左去pc場

不過係日本ser 比人間唔中強姦下咁姐 鬼叫自己鐘意玩呢隻game咩
但有人同我講 家用機同pc一齊排pc場果時 aa 會轉左0.4 係真定假 (pc玩家同我講)
Ps mnk 仲撚屈

Mnk+0.6
又咪0.6
其實睇完咁耐 大部分 「屌」 controller 玩家既 都係主修pc

而果位幫aa辨護既ching 主修 console (只係有時比人拉左去pc場)

大家主修既生態環境都唔同

講到尾其實只係ea on9 將console成套野擺落pc

最簡單咪pc果邊既controller 無aa
Console 繼續有 咁咪解決到囉

只係EA 唔做野 先一路以黎一討論 「controller」 呢個話題就咁火熱

同埋有部分既「controller」 根本就只係console玩家 都感受唔到果0.6既優勢(至少我未感受過⋯)
(如果唔係xim beloader reasnow果d咁貴 同要搞咁多野 都想係console體驗下 有0.6 加mnk 既優勢
再重申一次, 係冇人屌過controller 玩家
因為一樣野SET左係GAME到比你用, 用家係冇罪
一路都話AA做壞左要NERF
係有一班controller 玩家出黎拗AA好合理
作用console 玩家 其實都唔知controller有aa同無aa既分別

但都被標籤成controller player(講笑)
SETTING可以關左佢, 你可以一試
我意思係 我體驗唔到aa 屈人機(想做屈人果個多過比人屈
你講到咁有無諗過你依架既成績已經係有aa加持
咁大家係console 平台玩 唔計去日本ser ping 既情況下 咁大家都係公平緊
係轉0.4
你feel 唔到咩
上面有人話一樣0.6
緊係有啦,你碌上少少睇返
再唔係 sweet 同mande 都屌過 fucking controller
你要捉呢d字眼,有排講
佢所講既fucking controller係針對緊AA定針對緊玩家
大家著眼點唔同,冇得拗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞