《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike

TSM ! TSM ! TSM!
要長期放置頂了

食飯撞到saf 你叫我做

講笑 己酒
佢地個樣
不過佢地今次真係top fail 已經唔係mp賽制問題 係game sense差到比人恥笑
可能會比sweet嘴炮
訓左tsm真係3雞 痴撚線
睇左少少POV佢地一開始唔敢打DOJO想佢地HOLD TSM
但之後ENEMY一野比人鎖左後佢地都要推前D唔想比圈毒到
但行到前面望落去就見唔到人,會趺落去
加上冇HORIZON唔敢跳落去3RD
想VALK搶GOD SPOT又會比人夾
佢地又未必知下面個隊係TSM
所以飛去底好似係最穩陣
只係最後3打3打輸
邊度有佢地pov睇? 我睇map佢地飛去thunderwatch嗰陣嗰度有5隊喺度
飛埋去其實都係一個賭博黎 睇落去佢係揀左個風險高嘅choice黎賭

reddit已經有人周到佢地係有angle又有nade
加上有個2-4倍鏡嘅marksman喺度 咁都唔third真係r頭
都係睇大賽個CAM
同你下面個留言一樣係見到呢個SHOT
個下圈收緊佢地一係跳落去一係向前行
跳既話就係混戰3V3V2 (唔知佢地知唔知下面個兩隊係TSM同DOJO)
最後揀左向前行但除左跳落去打就只可以VALK ULT
當然你話飛緊個時應唔應該去飛拎GOD SPOT就另一個說法
假設佢地知個邊係黑手加TSM可能真係要飛過去THIRD
但唔知既話佢地其實拎底係SAFE多D
我buy佢地係意識唔到嗰個係god spot 雖然tsm同blvkhvnd都意識到
上一鋪其實先試過多層建築踩底嘅case 好似都係佢地黎
佢飛埋去tsm同optic幢樓度 踩最底 最尾仲快過optic死
可能佢地覺得呢種多重站樁嘅打法更容易抽到水
但如果佢地valk ult唔喺天上面兜圈佢地係拎到god spot
tsm同blvkhvnd打完死左一個之後一隻殘
收圈嗰陣藍布個位仲可以望到下面
佢地自己都紅色ping埋下面有人 完全唔明白點解可以完全唔理

睇返mande直播 佢同kine同nicewigg都o哂嘴唔third
唔好話drop 佢地有nade係掉都唔掉
弱隊係有原因既
要等佢地出黎解話先得
睇返main stream佢地衝落底仲差d比e6打死一隻
不過係有好多隊鍾意多層站樁等收圈chaos情況下諗住大混戰脫穎而出
tsm喺請raven前都曾經有經歷呢段時間
就算佢地係上面扔NADE落下面
如果佢地唔落地收哂下面下面都會RESET到
所以差在佢地會唔會TAKE RISK去下面收頭
分野就係IGL夠唔夠膽識

睇evan視角佢地救jordon之前都有望上去有冇人peek
個藍布平台係有角度打到下面
saf隻valk至少有一粒arc star
呢個位塞落去+佢把2-4倍3030抽嘅話jordon係死硬
如果佢醒小小趁佢地撳制拉嗰陣先開槍嘅話就更加有效
瞓左冇睇
真係tsm3連雞 cls

Dffan 可以返去食屎
Tsm 3連雞再奪冠
精彩過以前DZ 隱形再靠人地黑牆奪冠太多
無論係3場game 同觀眾都high爆
呢d先叫冠軍相
想知啲支那仔之後仲有冇去出精Gnaske或者其他人
睇完頭4場見tsm咁撚廢熄機訓左…今晚又要睇番重播
我記得臨訓果陣有個巴打話TSM會3場reverse sweep
痴撚線真係俾佢tip中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞