《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
牙甜
我諗最主要應該係關EA事,nrg同其他org係apex都賺唔到咩錢,之前liquid c9 g2 個d都解散apex部門都講到明係ea太大咬
根本電競呢行都係黎追夢
連LOL幫人出埋底薪啲全部戰隊都係蝕住黎玩
大家認為Apex幾時執笠
EA大把錢點會執啊
都無GAME威脅到佢
真 一路可以閪做既原因係呢個類別已經無對手
Apex唔會執 但係ALGS好大機會到最尾都係得返啲自己組既隊去打
電競根本係燒錢行業 有錢人錢多拎去fing下咁

得返tsm同all未收皮
少後悔到時冇買
Respawn整game係有一手 根本冇大屠殺遊戲挑戰到佢地位
由頭到尾電競都係泡沫
根本遊戲公司當電競係廣告冇出過大錢
得選手開心賺錢
老細追完夢就摺埋等下個老細追夢
CS G2 / LOL T1 呢啲頂級出名戰隊
咁多年黎都話自己一蚊都冇賺過
大家都知依隻閪驚愈打愈無癮
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=36072&snA=16956&tnum=2

【情報】波靈 抗告失敗,當初不爽陪30萬 現在要賠330萬
對班老闆黎講有冇癮就WFC既
有冇錢搵先係重點姐
Apex is still under developed as an esport and as a result it's difficult to create value from it as an organization, even with competitive success.
仲以為已經不了了之
原來仲有下文

抵啦 唔係話父母唔知情大哂咩
一浪接一浪
而家等緊100T同埋DZ係咪拆夥
大家要繼續支持apex去中心化
買入apc
今日見人傅緊重有4-5隊唔玩
唔知點解見到隻西game搞到咁好開心
隻game玩家係多既,但咁少比賽,關注度又低,ea無心搞比賽,d戰隊點養咁多人,TSM依d北美老牌隊都可能蝕住做

Apex搞唔起電競,個type又唔似cs val咁
仲二審緊未判㗎
支持cut埋mnk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞