《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
咪食雞150分+人頭60分(10 K/A)
由知道班撚樣全手制就知
早幾日放風話aa 仲有改善空間
仲改
玩緊家用機版都覺得就嚟變auto aim
crossplay無記錯依然行緊0.6
一晚撞兩件轉換器
今季殺人分極低係正常
我有次鑽場成隊32殺都先加得420
啲分少到休閒玩家玩都唔想玩
以前都話輕鬆打到鑽就唔玩
而家開波派銅,打到上銀已經放棄
AA惡撚晒呀嘛
ng場唯一我會自殺既 係jumpmaster唔pin又唔撚跳
搵個完全冇人又遠又窮既位
人人開波打緊 自己嗰隊成個傻閪咁慢慢loot
以為自己打緊rank
下年會改善 比啲耐性
有時3排得兩條友如果隊友唔走我都唔會自殺
我會自殺嘅係通常要同人搶點
兩個隊友已經執曬兩把槍
仲要係同我搶箱搶槍搶電乜9都搶
我一把槍都無然後ping曬我要武器都唔理我
然後對面已經攻緊過嚟
我就會直接quit
隻game搞到就死佢地都未知死因係咩
meta就哂controller
AA搞到長年MNK玩家白費哂努力 冇成功感 直接棄驚
不過佢地唔改搞死隻game仲好
到依家都仲有勁多roller覺得AA冇問題 自我感覺良好
shiv真係勁慘
得佢一路死守bangalore 非meta都照用
最後respawn要buff AA就nerf鳩隻角
隻game搞到就死佢地都未知死因係咩 
meta就哂MNK
TS搞到長年controller玩家白費哂努力 冇成功感 直接棄驚
不過佢地唔改搞死隻game仲好
到依家都仲有勁多MNK覺得TS冇問題 自我感覺良好 

萬能KEY?
btw controller 都有得用煙反制
唔好睇咁多mandi 偷臭controller 既片啦
各有優勢弱勢,If you can't beat them, join them.
hal 都話練靶場佔得遊戲內容10%
controller 可以有幾有優勢?
valk係controller 神角比ea直接nerf 到死,加入撤離塔你唔講下
Mnk dead-box換甲仲可以左右行郁住換你唔講下
近戰打輸咪3030 g7 poke 殘再hori ult 推
笑撚左
升牌要打5場bo
要升白金 要贏or 3場前5名+6人頭
繼績玩鳩單排仔
明明d人唔打交嘅原因係佢個殺人分低到on9 冇頭十又減50/75咁緊係老閪都唔打
而家咁改只係令人厭倦爬分 收皮得更快
其實落地前正常同隊長禁E制分開飛 每人拎唔同位
你硬要同隊長drop同一個位 隊長又冇得分開飛 咁你冇槍其實唔怪得人
或者你見到自己隊會慢過人地落地
應該要醒水提早轉定另一個位 之後先一齊推
如果你係隊長 見到隊友唔識分開飛
就更應該唔好hot drop 係hotdrop附近一個位落會好啲
反正呢種情況你點都要同隊友搶/ 落地自己行開
如果硬要hotdrop 就會出現你岩岩啲情況 有人冇槍變2v3 / 1v3
有時有啲位分開飛都唔會太多野執
例如空軍基地,同敵隊左右各飛一邊
咁一邊係得兩間房,飛機,跑道3個箱
就算1個隊友唔識分開飛一齊落我覺得都ok
反正都無乜地方可以分3個位飛
但明知對面有隊都仲係都要搶曬啲嘢唔分俾我
講緊嘅係佢跟住我等我開箱再搶曬啲嘢,唔係我黑仔開極都無槍執
咁我仲走得去邊

落地先知係咁嘅隊友咁有乜計,一早知佢係咁我就跳遠啲做農夫慢慢執啦
我覺得controller同mnk都各有各優勢
係睇自己想要咩優勢就join邊一面
點解要互相傷害

利申我係家機controller但會同電腦mnk嘅朋友一齊玩
見到啲mnk玩家換甲勁快/打打下TS跳到我打唔到 都會好絕望
但自己玩開controller咁可以點,唔通我又叫EA nerf mnk咩
空軍基地仲有樓上左右各一間房
出面仲有個訊號站 旁邊仲有一間屋仔
一邊4個箱 + 飛機 + 3個箱 + 2間屋仔 + 訊號站
另一邊3個箱 + 2架飛機 + 2間房出面各一個箱 + 樓梯位仲有一間房
好難說服到我係唔夠野執喎 一隊一邊都每人2-3個位執到野

同埋有時掉轉諗 人地都覺得你跟住佢
見到啲閪隊友咪自己醒水行第二邊loot
單排嘅角度諗佢個一刻唔會知要分野比你
如果係某國人更加唔會分子彈比你 就算佢唔係用個支槍都唔識掉返低啲子彈 所以你單排就最好調整返心態,佢唔係隊友,係咁岩同一隊而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞