[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
犀利
睇你 打咩對手 wo
想請問下大家最得心應手個隻角色勝率係幾多%
大山婆招CA1對空都2好屈下
shuto用現代mode都打到5萬幾分
https://youtu.be/7u5QQ_lh2go
新手想問現代模式係無得揀出腳定拳? 咁咪有d combo做唔到
又1日比人虐待...對面用KEN 係咁踩我 我一直擋還唔到手
跟著又狂出波打我 埋唔到佢身
想買返個joystick認真玩
想問最抵玩係邊隻?
淘寶
究竟點先甩到個黃牌.. 我PC仔彈ERROR左幾次就中左
睇Reddit見人話十場 定係24個鐘後就甩
但我打足成個星期都係黃牌係身
排勁耐先連到又係黃牌/紅牌既
有D招擺左係自動連技制
有時要R2 +輕 》 下輕〉下輕》必殺 之類
連段挑戰有個現代模式版你可以試下
PC既話有無咩格鬥手制推介
用返你慣嘅原廠遊戲機制就夠
你睇吓真係打到冠軍嗰啲人其實冇人用咩格鬥手制
有個特別啲嘅都係用PS2手制
其實我都係幫frd問
PC最standard應該係xbox手制.
但我覺得Analog好難用, 前前/後後果D好慢. 但Xbox個D-PAD又好硬. 同埋RB/RT出重拳重腳又係kick左D.
個frd唔似想買大制, 所以想睇下有無D似以前saturn果種手掣推介

反而PS手掣果4粒的十字掣玩格game幾好用.
你用咩角
有D角既招可以穿波
對FIREBALL角色, 一係檔一係PARRY然後慢慢向前
如果對方出得密可以BIG JUMP跳入打套大傷害COMBO
對方就唔會點亂出波
另外你守得好對面多數會忍唔住跳攻
佢跳你對空慢慢就比到壓力對面
拉近距離, 佢再出波, 直接送佢重拳+重腳
一路parry一路慢慢向前
等機會跳/穿波技
impact穿波要預得好準
收招快既氣功可以impact番你
我用Kimberly,
但KEN出波後硬直耐唔耐,我記得打軍佬一跳入去個陣會比佢昇
同埋有時擋波個陣 一比佢drive rush入黎捉我 我就反應唔切
Modern係咪冇得自己Chok大技?
ryu, ken, 軍佬
ken個波收招最耐, ryu第二, 軍佬最快.
所以一般黎講ken出波應該無ryu同軍佬咁密.
屌,ken最撚煩係招唔知咩腳,踢兩野,之後諗住見佢停左,確反佢啦,點知仲有第三腳踏落黎,好鬼激氣,通常都比佢連踏兩三套先擋得返

我前排買左呢個,個十字制玩,就得啱手指位,都唔會chok到手指痛,手指一痛,你就會識得用邊個位玩先會唔痛又chok得快,但有時都會諗如果平平地淘個hitbox會唔會功力大進
我啱啱都買左依款玩街霸6
果腳派生黎 擋完頭兩腳應該有幾frame比你插招
有無敵技既話直接無敵技就得
係咪每位師父都係得兩招俾你學?? 我玩到去巴西同牙買加, 超必殺技都只係得 Dee Jay 一招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞