[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
新手銅牌,用緊阿龍阿Ken (街霸玩到zero2)
覺得online rank match系統幾好,遇到實力差唔多的對手。唔多會有高手壓新手的無力感。
想問有冇銀-金牌今日一齊玩練下

我見佢都係PS5 PS4 可能又要攞返個joystick練
電腦版果邊個場真係唔太見有
Ps5好多大制都用唔到
發現用hitbox出昇龍拳唔夠穩定,所以昇龍拳左右各練1000次既梅原

https://www.youtube.com/watch?v=Y5Co3ImVvU0
打得pro既練習量都係咁多架啦
大家覺得連勝加分點?

我明呢個系統係必須,但會唔會加得太多

啱啱8連勝上咗金,但完全唔覺自己有金
幾好丫
等大家都升到上白金
新手有成功感
老手又快d上去唔會係下面屠人
連勝加分快先好 加快送人上去
等啲真係新手留係低rank玩
唔通好似街霸5咁咩 連勝加分慢
啲變態老手掛機輸場數 輸到rookie打起
跟住係低rank係咁虐待新手擦滿足感
打台灣線上賽 歡迎問野同交流
https://www.youtube.com/live/BLyNEfGZF98?feature=share
問下Ken的LV3 打到最後有時會出一拳打番人落地,點樣先出到果拳?
體力25%以下, LV3條bar會顯示成CA,damage同演出會有唔同
勁多人
Enako係咪果個cosplay雞
唔識 搵個資料 佢拍過狂賭之淵真人版
新手玩Zangief想問吓,如果對面Ryu Ken呢啲係咁出波同我拉距離,我可以點應對?暫時對親只係係咁parry擋走佢,但係我血量低過對面想跳過啲波搵位攻又會食昇龍

另外想問埋對Cammy個較剪腳,佢鏟埋嚟我擋完佢出撻,我係應該做解撻?但係有時會空撻俾對面輕拳駁combo
唔該各位大佬
波既話跳入其實係最好 以小駁大
或者parry慢慢行 埋到去某d距來 可以按拳腳cut佢出波
又可以用lv2 ca /ppp穿波
對Cammy對唔到空既話 就要識睇佢插腳係正定負
基本上插半身以上既話一定係負 你可以按輕拳 嬴晒佢全部拳腳同撻
Modern control成日出唔到波, 點搞 成日會出左其他招

屌出極都出唔到
點禁
個後要拉實儲一陣氣先,然後前同A/S/D一齊撳
JP一開完rank再打多幾場就上鑽,不過擺明係屈隻game初初出嗰陣啲人冇對策

而家Marisa由白金一星慢慢打上鑽,但係都係覺得自己淨係識得屈嗰幾套嘢

究竟係投放嘅時間唔夠定睇嘅資訊唔夠
有無新手群組之類新手約下戰
same想知 銅牌仔互練都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞