[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

大家好,黎緊我地將會搞一個街霸6既聚會仔,7月16日起由2:30 pm 玩到幾點都得,中間都會有一個小比賽,大概有7部 ps 4 + 5,地址為尖東好時中心

如果大家有興趣,可以係以下連結睇詳情,希望高手低手都黎切磋切磋

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwisoxgLtChW2v6FlqArMGUaDveig2KAm-szw12HEXz4x0RA/viewform

記得自備制,場借個制有dd虧
有D意外, Jaime居然第一, 雖然我都唔識打Jaime
JP, Cammy, 青狼, Ken呢D不嬲都頭痕.
重新整理一下tg同discord比大家討論同約戰
tg
https://t.me/+CVuMbxPU47U4OTE1
discord
https://discord.gg/KkPEcTjF6h
但香港仔唔係話係弱角黎?
唔出奇既 jamie難明過cammy同ken
一黎少見 二黎啲派生又唔知做緊乜
飲多枝酒又多左啲新招
反而luke點解會兩面都0
現代luke超難埋身
啲人打完人即刻綠衝
係禁定前前先 定 打中人先禁?
睇下係咩level既人
正常就係打完唔理on hit定on block都照衝
高手既話就有可能係confirm打中再衝既
不過今集要單發確認係超難
或者應該話果下綠衝其實就係比多啲時間你去confirm
例如你中拳dr下中拳既 你咪多左綠衝果幾f同埋下中拳果下去confirm打唔打得中
尋日打幾個CAMMY,
被佢輕拳腳+派生咁住打到翻唔到身...
佢不停loop既話你咪直接昇走佢
一係就去訓練mode試下係咪真係成套動作都係+frame
正常就應該實有個位係負frame你可以點番佢
我用春麗,覺得最難打係蘇聯佬, 一見到對佢心入面就屌出聲,唔知點樣打佢好, 攻唔入, 一俾佢捉一下扣勁多。 本田,大山婆同青狼都難打, 但無蘇聯佬咁多人用, 少啲遇到佢哋
春麗應該好易zone out到佢喎
手腳長又有氣功
你唔好揮空拳腳比佢捉既話佢應該唔易指令投到你
有無應對蘇聯教學 , 我打親 一係比佢虐 一係我虐佢
就係主動做虐佢果個
蘇聯佬得sa有無敵
你逼到佢埋牆角佢就等死
蘇聯佬今集除左多少少血真係無咩優點
跳佢 佢轉
打佢 佢擋完輕攻擊打
行近d 撻我
如果5F 起手既投 , 對人地5F 起手輕拳 , 邊個會中先
輕拳
其實咁多代蘇聯佬點都唔可以埋身同佢博
你永遠唔知邊一刻佢吸你埋去就食大招

你辛辛苦苦打佢既隨時一野嘔突返出黎
ranked match啲人會用盡方法嚟撻你,點解唔諗下點令自己進步呢?一味撻撻撻
新手想問下Manon套combo 入面

DI輕拳+後重拳+指令投

後重拳慢1F都接唔到 本身要方向鍵前前再後又難搞
有無技巧/更好既輕攻擊入指令投combo
巴打係咪打開拳皇
我岩岩轉玩街霸果時都係咁諗
滿氣既話係咪都衝
小過3格氣就見中左/必中先會衝
巴打咩rank? 練好啲延遲解既話比人撻到既機會應該少50%
不過今代又有番throw loop真係好煩
dr輕拳先岩? 場中既話係得dr5lp,4hp,236mp
版邊就可以交4格氣 輕攻擊之後接2下236kk再接236mp
同埋manon 236p係打擊投 指令投係令外果招
platium
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞