[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我frd好似中左placement trap.
佢新手打placement贏晒十場, 直接去左diamond
應該除左玩第二隻character之外都無得reset?
一直咁贏途中一定遇到幾個白金,
亦都會派D鑽級對手畀你,
白金打贏晒,鑽又贏埋,由鑽開始係理所當然
慢慢輸番落白金
新手贏哂頭10場都幾勁
你叫佢睇下最尾幾場係打咩rank既人
咁佢都有返咁上下實力, 先對返同RANK既 冇咩問題,
對住新手屌打好過癮咩.....
白金應該都overplacement, Gold可能接近D但要由鑽石drop到Gold都幾大工程
佢話最後一場係打GOLD, 我frd用modern ken, 大慨估到發生咩事
啱啱睇左下reddit都唔少人中左類似既伏.
通常贏到就愈比愈高Rank
比到鑽就因為真係贏到鑽
咁真係唔知邊位鑽石大佬比個新手modern ken凹昇凹到死
我frd係真格鬥新手黎
想睇replay, 到底真係神運上身爆昇爆紅爆超必中晒
定係鑽石故意放水送佢上黎
世界模式既玩家分身既身型影響真係幾大...
我SET果個角色同KEN有分別, 係矮D同瘦少少...
但係下LK, 下LP, 弱龍腳變得好難中第二吓, 無得駁落去...
係兩隻bird太勁
但係兩隻bird自殘
好多年冇玩
而家DAIGO同JUSTIN WONG個D係咪已經唔入流
去到職業選手有時真係格式格, DIAGO仲有一定既實力
DAIGO都仲係格鬥界地位最高個個, 睇佢TWITCH既觀眾量就知.....
佢都地都仲當佢係Kami
*格食格
自創角用Ken mode +1
用落硬係無用正式Ken咁順手,同埋動作唔知點解「慢一拍」咁

正常size唔想做筋肉人
照計佢用係用唔同模組落同一組動作啫...
真係唔知點解差咁遠
覺得自從無左街機有得玩先嘅優勢, 依家差唔多全世界同步有得玩, 日本玩家同海外玩家差距細左好多
第一次玩街霸 , 打完頭十場 用老桑上左銀牌 , 好似8勝 , 原來10勝就可以鑽
你連贏既話最尾幾場會比啲白金鑽石你
新手正常無可能贏到
cr cup diago落後2-0反勝嗰場
我睇下CFN搵唔搵到d record, 如果無都廢事叫個frd搵了
我好以撞到3次platinum, 全敗, 7/10 銀牌仔
不過玩一陣都上到白金, 有連勝bonus好快, 一次加半行咁滯.
DAIGO仲好X勁, 成日YT開台打,

JUSTIN就似乎玩得雜D, 但係都有係YT開台講格GAME
不過人氣就無梅原咁勁

可能係我個人問題,
但係見到對手用現代MODE就覺得唔太公平
現代少經典招式拳腳 , 傷害仲要8折
你指對對面唔公平定咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞