[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
老師, 壓起身係咪要熟哂咁多角色既起身 frame 數? 個個角色唔同要背哂咪好難
如果當對方綠衝埋黎你擋唔切,代表你之前揮左空拳仲硬值緊
應對綠衝方法有幾種:
1.升佢老味/OD升龍
2.輕拳截停佢,可以嘅帶入埋輕攻擊連技
3.垂直跳,如果跳後見到對方拳腳揮空可以帶入跳攻擊combo
4.防禦,防到雙方拉開距離,因為綠衝後對方攻擊會+4有利幀數(代表對方下一個拳腳會俾你更快出到)

新手千萬不要:
1.impact 因為對方綠衝後,即使出拳後都會有大量時間應對你嘅impact
2.所有出招慢嘅重攻擊
其實係睇你本身角色嘅擊倒招式,可以令對方訓低幾耐
如何要學好壓起身,首先要學識咩係frame data!!
上面影片00:00-08:00慢慢學習係練習mode到試同練。
熟識頭8分鐘足夠大家上到白金,之後再慢慢學習後面
有比賽睇
現代大山婆
master ranking 歡迎任何人入黎交流同問野
https://www.youtube.com/live/TB66qkWaCUs?feature=share
想問下偷指令問題
例如下前拳+下前拳 會出到波連CA

咁其他角色都有係用下前下前拳出CA
係咪全部同樣都可以偷?
https://challonge.com/tournaments/signup/REgGwJV44d

下星期日格鬥界有個熱心場主出租個場俾人打街6,俾大家聚下同搞個小比賽,各位有興趣既歡迎一齊參與,如果多新手仲可以即興搞個新手賽!

歡迎各新手參加

利申新手
未理解到Guile 立輕腳點樣昇
GOOGLE又唔識用其他關鍵字
combo trail?
YES 果下
岩岩down左
用緊MODERN 鍵盤練緊 輕鬆好多
BTW 教學超必3取消個到過極過唔到
噴沙都取消唔到中踢
去係咪要喺個網度sign up 咗先
下儲力->回中->輕腳->上+腳
個輕腳要按慢d先得
唔係會無左個儲力
唔洗,我會出多一個form想預下有幾多人黎
其實簡單d講就係去到臨㩒輕腳既最後一刻先鬆開下掣然後再上+腳
使唔使自己帶掣
最好,不過果度有制借下既以我所知
終於上到鉑金
玩咗成個月 6xx場
先係遇到第一場印度佬mirror match
印度佬係咪全部係高rank cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞