[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Marisa唔使轉啦
春麗就要
死po冇人打街霸了
直播master ranking 歡迎挑機同問野
https://www.youtube.com/live/s2ioAJSKmHk?feature=share
之前未認真玩過格鬥game( sf5岩岩出玩過40個鐘)玩咗2個星期用經典同keyboard 由rookie 0分, 升到上7000分,其實係咪算係咁,定都好平常,個個都差唔多速度。
睇下今晚上唔上到金先
same 街霸新手 經典+keyboard cammy
頭一個禮拜淨係單機mode練連段 打贏電腦6lv先敢去打rank
兩個禮拜上咗白金 依家準備打贏電腦8lv再繼續打rank
新手

用Ken54%勝率上咗金

之後轉Kimberly玩咗差唔多100場,得44%勝率
今日打咗輪排名, 輸多贏少...
由白金一星跌返落金五星中間了

今日狀態唔好, 聽日努力(瀨+借口)

嚴格黎講係控場唔夠人黎
對面打得稍為保守多D就死衝...
贏緊貪刀, 輸緊衝動, 成日被人反擊成功
好多個感覺自己感該贏到, 但係最後都係輸

最唔順係輸比個現代蘇聯佬
佢D輕拳腳封位明明唔算到家, 只係輪FORM咁出,
再用十字拳對空咁, 我就係不斷咁食招...
都唔知點解
頭先同啲巴打玩完,個個勁到有隻Ken勁到大師咁
想買用WASD既HITBOX可以去邊買?
個keyboard打到壞壞地
SF6差唔多等如其他幾隻驚夾埋
原來MVC3仲有咁多人玩
KOF
我覺得KOF好難玩
SF練死一隻已經可以出街玩下, KOF要練三隻
利申kof99之後已經無玩
好過GRANBLUE連影都冇, 黎緊仲會出新一集
今次講下訓練模式點用
https://youtu.be/dV83P4mT_hk
係喎屌, 見佢仲有心去大改一次個systemsteam賣緊HKD 13.80都無人玩
我早兩星期開始用
我用FS-12
個制好靚. 好實淨
不過真係少少重.
可能我以前用開D Joystick 都係重o既... (不過都冇佢咁重)
所以又唔覺得好大問題.
同埋我多數都係玩一個鐘左右.
都接受到.
係貴囉.
我用buyandship (集運) 係amazon.com 買.
US$399 + 集運費 $3XX 蚊
都得左幾乎20日先到手呀~

香港唔多知會唔會有得買喎.
白金係開始
上master條路先係考試
巴打加油
就黎出街六都唔會買街五喇 依隻一樣道理
唔知條路仲有幾長不過真係玩過最有挑戰性既game
Gbvs真係好小人玩
明明好好玩 六未出之前我都keep住玩
我記得都玩左百幾個鐘, 明明覺得D女好正先玩, 最後唔知點解main左炎皇帝 對我黎講呢隻啱玩過ggs
啱啱出果陣GBF d人要虛疑寶物唔要game, 好似100蚊平收左
啱啱留意返先知rising係當新驚出
呢隻係好玩,但係唔知點解人氣咁低
DNF DUEL出新角色都冇人玩咁濟,係衰喺邊度
7000人
人數越多越容易老貓燒鬚

今次唔知有邊個Pro Player出唔到線
原作都唔係D好出名既GAME, 搞成格鬥GAME都冇乜FANS跟
畫風人設又似GG系列同GBVS, 玩開格驚既人黎講不如集中玩番GG好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞