[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
佢少20% damage喎, 定係指對佢唔公平
現代模式係輸蝕 , 你見比賽無人用就知
純發洩, 好幾次輸比D現代MODE既一大串連技

我明白我應該就果D係死老鬼, 又渣成日連唔到招既廢材
又見人用現代MODE出到所以心理唔平衡啫
我都係成日甩combo但又要用classic
所以太複雜既招練唔成就算
搵幾招順招易記既就算
我反而好想對現代mode,打我扣少d(感覺上懶係安慰自己
join them
如果現代mode有得set輕中重係出咩攻擊既話我都想轉
見人dr就一鍵昇/ca好爽
連combo就自己轉拎番100%傷
雖然我係戰鬥力得5既渣渣, 但係都唔想做咁就轉會
練3套簡單combo夠贏架喇
1)4f拳腳起始既確反combo
2)擋凹大確反
3)版邊di破防combo
有氣就係咪都連埋sa先
現代真係冇左chok招個種樂趣, 失誤同可觀性.....
新手從現代mode慢慢接觸係可以, 長遠黎講都係chok招好玩d
其實無話現代mode就係for新手
主要係睇你點開發自己隻角

人哋Shuto都係用現代mode玩大山婆打到Master幾萬分
就算你自己去搵replay睇 都好易搵到用現代mode嘅Master人
一定有另加 自己chok , 用basic 果套 都幾難屈到人
無可能,我簡銀-金,佢第6場已經比鑽石1星你,第7-8場已經比初進master你打,第9-10場就鑽3星。
我係輸master兩場
佢咁連勝,一定要過master,新手無咩可能win master
聽日個更新剩係執呢個?
幾時會執啲character?
至少打完EVO
遲嘅話可以等到打完Capcom Cup

好似好用過PS制
多得有幾個朋友仔一齊入坑俾我做沙包,依家已經轉制練緊經典蛛莉 睇下遲d練熟多d整部hotbox玩下

btw真係好掛著一鍵sp3打rk被現代打到仆街
打贏7級cpu 有無機會升到金
應該升到白金
而家白金實力應該連5代金牌都無
我個HITBOX到左了
試左3~4粒鐘
老老豆豆 真係新玩既巴打們

並非必需品 唔覺太大優勢
出波出昇 JOYSTICK 冇乜差別
連招普通取消 比起JOYSTICK 都唔覺差好多

BUT玩 [[儲力角 更易出招 更精準 係事實 ]]

終於可以玩古烈同本田
我覺得 現代MODE 出現 絕對係良性嫁啵
新手掌握時機 就可以得到 大反擊既獎勵
現代MODE 都可以CHOK招
只係重心放左係 一鍵必 一鍵升波
與此同時 AUTO連 係可以中途切入/切停 駁其他技

冇現代MODE分分鐘 街霸6就隨時係 3A格鬥遊戲最後果一兩代
邊款hitbox
係 5代撞到金牌都好難打
開心, 由rookie 升上bronze
作為玩咗幾代, 代代都比人屠嘅廢物, 我覺得今集個rank 做得好好好match 到同level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞