[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
用手制真係要練十字制
我就係用蘑菇制玩嘅人 慣咗改唔到
而家玩緊JP 但蘑菇制好難出22
變咗22要用十字出 但其他嘢繼續用蘑菇
22P入CA呢啲combo我一定chok唔切
同埋綠衝對我嚟講好似唔存在一樣
而家係靠街5經驗夾硬打 好少用到6嘅嘢
十字制唔會玩到生水泡咩?
我記得細個用超任個制 成日chok到生水泡
點解有時用大技招技會唔同咗
Luke有時顯示對手會檔,感覺好似痛啲?但我玩練習未試過用到
我ps5,但應該會買埋pc版
25%血以下sa3會變左ca
你練習mode set低自己行血就會用到
每組最後個個係勁野, 其他唔識
A- Daigo (Ken)
B- Kazunoko (Cammy)
C- Dogura (Dee Jay)
D- Fuudo (Dhalsim)
每組得一個pro好唔吸引
睇ceo同埋台灣果個仲好
有冇清分享點打本田
暫時除咗完美parry 佢招頭撞
我諗唔到有咩對策
46p最好對策就係parry
你完美parry佢兩次就唔敢撞架喇
或者睇你隻角色本身有無armor技可以撞贏佢
但係個完美parry修正好高
駁技打扣得唔多
有時比本田9chok用屎忽飛天坐落嚟就打返和
本田比我感覺上可以冇成本玩野咁
呢隻真係打到人都癲
你睇開梗係覺得唔吸引
A組2、4 B、C組1都係過百萬sub嘅Vtuber
靠佢哋吸新人玩
不過實力係好唔平均
有啲人已經喺度出過一次場
https://youtube.com/watch?v=dT0TusvYsrM
parry已經係最易既應對方法 練下timing就得
再高階啲就要捉佢撞既timing跳黎打番佢
一係就要預岩距離等佢打空
同埋完美parry完唔一定淨係打傷害combo架嘛
有啲combo可以推佢埋版邊繼續壓制
用現代mode 一鍵升到佢仆街
本田同JP我既對策係..無論輸贏,一場就走唔打落去

申:金牌上落既廢柴
大家點睇達哥
Iron升到gold其實幾勁
嚟緊仲想挑戰上白金
https://youtu.be/EEqno3AyzeA

跟gamerbee set, 我覺得佢個配搭唔錯
有打開格鬥Game加上有連勝Bonus ,上白金其實唔算好難
好彩連勝幾場嘅話一場會加300分以上
我想問升白金後仲有冇連勝bouns
我諗住升到白金就停
Sf5玩到金都冇興趣玩落去
想問下點樣用兩桐氣防守途中爆開對手,即係好似拳皇(KOF)咁樣
兩格*
-> + DI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞