[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咁去練下延遲解 鑽石以下應該無咩人會延遲點黎破你
其實今集因為撻都變得幾唔好玩
唔該巴打 我見好多combo都係4hp接236mp

場中半放棄輕攻擊入 用2mp接算
另外現代模式又係另一敗筆,可以有,但點解唔可以分開skip咗佢搵唔到?
我覺得OK, 因為今集幾乎冇表裏擇同中下擇
可能得你咁覺得
無撻既話全世界淨係擋唔洗進攻啦
延遲解係咩黎?
輕攻擊就接到236P既話會太易疊medal
係靠2mp counter或者dr 2mp接4hp
仲有好多打起人dr4hp接236p既combo
不過果啲我覺得太易fail全部都無練
撻係好正常…4代開始都係咁玩,玩猜包剪揼,都要睇少少反應同經驗
如果唔識遠攻 點同佢玩
https://youtu.be/38c4_eaCua4?t=28
比人壓果陣擋左先 遲5-7frame先禁解撻
咁如果人地點你就會擋 撻你就會解撻
對面要解你一係就延點番5-7frame黎點你
一係就直接shimmy 打你解撻
原來仲有人覺得撻係屈
點解自己放親di , 對面8成都可以反打
我仲要係金牌低rk 場
你係咩情況di 就咁空撞應該好難有反應
不過如果你係撞左落人地啲輕中攻擊到就9成9都可以禁番你
或者比你壓到埋版邊既話都可能會專心望你di
另外就係你係咁di既話對面都會擺多啲注意你去望你di
on9?
冇撻我起身parry你可以做乜?
新手想問下用手制出超必點先可以穩定啲, 硬係覺得「下左下左拳」易出過「下右下右拳」
去training mode練下右下右拳
問一句就on9?唔洗咁搶口嘅
我無一句講過唔可以有撻,只係問下啫
討論區唔俾留言咁自己圍爐得啦

我新手問下都要俾你屌?
睇落係modern lily 同 zangief 比較強
其他角modern同classic咪又係咁打,係要尊重modern 1 button super
個道理同打cammy一樣,佢有level 3你就唔好出波
對面係modern你就唔好考反應
你諗你
你個reply:“點解對面淨係throw loop我, 唔肯進步”
你俾人throw loop唔係搵方法解決throw loop, 而係話人throw loop你=唔進步
同埋modern 80%傷已經係好好設定
你自己睇下你自己啲語氣先,第一個答我嗰個好哋哋,係你衝出嚟就一句on9咁樣,學好咗人際關係先,對你有幫助,至於打機,好小事啫,上連登屌人而拎到滿足感嘅,隨便你,我都唔會再覆你㗎喇
呢個正, 我學起左後真係起碼比人撻少一半以上, 銅牆鐵壁
直至對家識shimmy
大家啲包剪揼就齊哂可以正式開始猜拳
我絕對明你感受
我以前都係玩開拳皇,加上香港文化都係唔玩撻果班人

轉過黎街霸其實到而家都唔適應,好少主動撻人,
但只可以講「入鄉隨俗」,街霸撻人係好正常一種進攻方式

試過有場比Luke撻到傻,1round比佢撻左起碼10次,想解撻又比佢陰到輕拳然後combo..撻到我抆無計,只能怨自己反應唔切,唯一可以做就係唔同佢再戰

利:年紀大純粹過下手癮,唔打算練到精上去既格game老屎忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞