[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
係236先o岩 我係2之後8+6+k一齊撳 單出就得 一駁下輕拳會好多時無咗野
master kimberpy排rank 歡迎問野同挑機
https://www.youtube.com/live/OsVC_EdI5YA?feature=share
Ken真係真心易玩 機械式操作
中距離係咁掃下中腳
掃中就一套打飛去版邊
跟住版邊係咁下輕拳點點點一套/點撻
注意下反DI 咁就搞掂
版邊點唔到就由頭loop過
我頭先CAMMY 你好
我初級6都連唔到
係咪冇cancel啲動作
重拳 重拳 波動拳
係咪第二個重拳 一開波就要禁定波動拳?
玩緊luke

你去training mode可以睇cancel timing,可以cancel嘅動作個人會變紅
平時打人都可以buffer定,打中先會出到招
鍵盤要接蓄力招有冇咩技巧,例如春麗招迴旋腳,好難出
升師父好感度係咪狂送佢鍾意既道具係最快方法?仲有冇其他好方法
5mp 2mp 8mk(spinning bird kick )嘅話要㩒5mp之後即刻2,之後先mp,唔係就charge唔切
同埋stance 攻擊之後駁嘅儲力招唔洗儲力可以直接㩒
Btw 巴打現代春麗?玩得春麗就試下經典啦現代都要儲力根本冇比經典方便
利申垃圾銀
鍵盤/hitbox 應該易過joystick後接前唔會有入錯位問題
儲力技巧不外乎提前儲定 前一個動作果d "硬直‘時間已經要拉斜後儲定
係..極難搞
我同啲ken 拉下中距離先夠玩
係 只有呢個方法
唔夠錢就去打廢車
中距離即係幾遠
會係咁食佢下中腳
同埋有啲距離好難反應佢踢埋黎果下 好似係236k?
應該係經典模式
介乎佢下中腳打到你再遠多半格仔
前後前後行咁同佢鬥拳腳
俾 d 高 lv 雪櫃吸塵機打敗真係好嬲
有冇巴打可以將 dee jay 成套超必殺技2打哂出黎, 好多個掣
發現用ps5手制好難禁236 個3
個下斜成日唔見左
236好難無左個3架喎
你2去6點應該都要經過3架
反而keyboard/hitbox禁得快就會skip左個3
就係choke 到得26
可能我手殘
正波正波拳 輕拳 中拳 重拳 輕腳 中腳 重腳 拳/腳
新手岩岩用keyboard玩,應唔應該練用上下一齊禁黎cancel 黎出升龍?
我依家已經有練緊經典,雖然平時實戰用現代但係我會盡量唔用SP制,自己噤制出技

習慣下用指令出必殺咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞