[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
modern zangief = on9
對住一個打龜既現代蘇聯佬, 一個唔小心就三份一
有氣既話就半行...
冒險打近身打到咁上下佢一野就追返有突...
啲傷又冇咁誇張
只係佢可以隨時spd, 要諗過個打法打佢
成日隻腳趾俾佢spd,勁撚on9
無吹水 我見佢diamond都嚇左跳, 我諗佢打placement果陣應該係揀最newbie果個.
同埋我frd唔係唯一例子, reddit都有人都係咁.
https://www.reddit.com/r/StreetFighter/comments/13zkw2e/is_there_a_way_to_reset_your_character_rank_in_sf6/
真, 我5代銀牌仔
宜家白金2星都仲幾順利, 間唔中仲會撞到D RR地頭既打法, 好似Ryu我做咩動作佢都會凹EX昇, 好新手Feel
我覺得佢placement個設定有啲問題
連勝bonus咁多 無咩必要一開始就送到啲人咁高rank
打哂頭10場贏哂應該金牌左右開始先合理
副角就可以用番而家果種計法
諗諗下可能就係我呢D廢白金保送D新仔上黎
想問下world tour mode 有幾多章? 我驚我玩爆左會冇動力玩落去
頭兩日轉hitbox 仲差過joystick
不過用慣之後 下中腳前前真係易好多 同埋拎出街方便咗
心思思想由大制轉hitbox, 你係買邊隻
Tb之嘛 等workshop801 有就轉 d制大d好d 最好有三和轉
淘寶都好似無15鍵果款
而家無快捷鍵唔識打機
打咗幾十年機, 可能我就係保守死老鬼?, 無咗支棍無晒D味道

始終都係用返支棍好...
WORLD TOUR MODE有D雷聲大雨點小既感覺
就同大亂鬥既星之燈火一樣
似乎係上邊D大粒叫製作組要加新野
要開放式世界...ETC
佢地就夾硬整個MODE出黎

我玩到第八章, 係會令人多D了解SF個世界觀既
故事重心係主角同博斯既基情?(我用男角, 爆機如可以再開會試女角)

師父好感度系統令我覺得有少少GAL GAME既感覺...
我可以期待同人誌嗎?

其實最可惜既整完出黎又唔可以用黎網絡對戰
可能平衡既問題呱?
Battle hub中間可以用黎對戰吧?
我見D鬼佬玩得好開心.
https://www.youtube.com/watch?v=yoZv92z5wAA&t=527s&ab_channel=MaximilianDood
我果隻都到左,試左一陣,仲未慣跳掣係下面,但下攻擊霸前前的確係易出左好多,
鍾意用咩咪用咩
只係今集成日要綠衝 更加放大大制既缺點
傳統八鍵果款要di同parry都唔係好方便
應該要,經典好難玩
之後modern 豪鬼, 一鍵舜獄殺
北美01打化身多過機台勁多,同亞ser相反
想請教下用hitbox玩蘇聯佬出招難唔難
呢集肯出新 mode 其實吸引到新玩家, 因為好多新手都擔心格鬥 game 只係得線上打, 會俾高手屈, 輸得多就頹就會棄驚, 我雖然由細個已經接觸街霸, 但技術真係入門 level, world tour 可以睇故事知道唔同角色背景都幾過癮, DLC 可以出返舊時幾位奸角就爽, 鐵面/沙加/拳王/司令
其實反而想知道新手習慣左現代mode 會唔會真係轉翻經典
享受過1鍵昇龍 軍佬阿力cool
而家rank match到現代都驚 難搵位入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞