[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
呢隻要幾錢,用現代mode適合嗎
我隻春麗尋日終於升到上金, 打街霸5次次升到上銀都好快俾人打到跌番落銅

btw 今集春麗好用過sf4 同5好多。 超必唔洗儲力方便好多, 係28k ex 無得對空有啲唔慣, sf4,5 同係主力對空技, 仲未慣用22k 對空
我覺得唔會大進
不過某d角 會易入手d
原來! 我仲等佢幾時踩完先出招
我就係要呢D, 6個制+十字制.
Thanks ching推介
睇情況啦
我SF5用大制 SF6轉keyboard之後轉指令係快左準左
大制同手制啲方向成日轉多左
keyboard同hitbox應該可以大大減少依個情況
可以入training mode睇下自己轉既指令
本身用手制/大制都轉得準既話轉hitbox應該無咩分別

如果真係唔準既話 玩pc既話可以用keyboard試下先
console既話都可以淘個hitbox試既
印象中好似個tc中間係有5f空檔比你插
正常就4f拳腳禁得準既話都插到
要入訓練mode試下練下
keyboard係指真係用keyboard定hitbox ?
真係keyboard
雖然比較少但都會有人用keyboard打比賽
keyboard可以三個制一齊禁?
好似parry + 前前
自膠, set多個制parry同DI咪得
真係用keyboard啊
pc版如果你本身用緊個正常少少唔會撞制既keyboard既話
應該係最好用既controller
hitbox既優點應該keyboard都做到哂
又多啲制比你set
現代mode唔知喎,因為好似要r1/r2+正方果啲出招?咁就好難一齊㩒
價錢就好似4百內。
想問吓各位巴打,點先可以蹲輕拳接1lv超必,無逢咁出,我成日要chok得勁快先有,如果唔係就會比電腦擋到,有冇tips可以接得穩同快,玩緊cammy
我平時硬chok
下同輕拳一齊按會易d
開台打ranking 有興趣可以入黎挑機
https://www.youtube.com/live/s_Ruwpxb3zI?feature=share
轉現代模式
仲未送黎 你買邊間到未
隻game喺steam買 唔知點解轉唔到ps手制或hitbox嚟玩 明明連接左電腦
仲未送我買RTU
朋友你個名點黎
自撞一次
點先去到Nayshall下城?
想買即食咖哩
都無路落去 要解邊個支線先可以入到去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞