[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
洗唔洗等一個月?
60先敢打jp,我認我渣
要,等下冇壞
等下囉
不過唔好拖一頭半個月
taobao家好好多黑店 博你 個幾兩個月 唔理件貨 就卷款潛逃
我都廢,而家lv53 , 打個大隻肥仔都要叫師父啪藥,又成日俾班卒圍死,不停上山落山
50lv打死jp
男2難 打過jp好多 rpg式食藥打法
我第一次打男2索性比第一佢,直接去打jp
我睇最多人買既頭2間,見d評論都有唔少實物圖同片先敢落單
爆機+打晒全部強者57lv
巴打咁勁,我打接近lv 強者都慘敗
屌原來要OD版, 我仲覺得係咪我起上升唔夠準, 好彩無用Ryu做main打rank
尋晚打RANK終於如願升上黃金, 雖然自問實力未到

但係發覺以下野 (唔啱勿插, 只係個人觀感)

- 實力真係太參次, 有D白銀都勁到鬼咁, 有D黃金就連基本功都無
- 發覺好多現代模式既, 係就連招熟, 但係基本功, 基本立回同防禦意識唔掂掂, 投技攻防都唔識...
- 輸比D新角色好多都係唔熟套路, 例如MANON同JP, 打打下就開始慣

- 好多人贏一場就走
其實我記得街霸4,5出果陣都有joystick荒
今次SF6仲要出得咁好, 攪到連TB都無貨
今次算好了.
唔係CONSOLE 限.
有PC 可以多D 變化.
用keyboard 都玩到

果時SF4 癲到最垃圾 HORI Fighting stick EX 都成千蚊一支.
依家香港d gameshop 好似joystick 都冇半支係舖
(但都唔多覺有人搶)
世界唔同左, 宜家去晒TB amazon甚至carousell搶.
joystick呢D又大件又牙位又9成時間都無人問津既貨唔放落舖頭啦

SF4果陣我都記得.
間間舖頭都無joystick賣, 唔係就炒到飛天.
我仲做左水魚六百幾蚊買左支no brand既stick
我覺得你up得出呢堆已經夠上白金
係白銀到輸到懷疑人生呀,
可以連輸十一鋪跌rank後連贏八九鋪升返兩rank...
有預感呢兩日會跌返落白銀,
始終真係實力不足...對返d真正既高手
(無論係白銀定黃金, 一個失誤足以致命...)
我就無咁準同連到招啦
我新玩左幾日...
IRON 已經成日輸.
好渣.
我用Ryu
用返SFV 果D 壓起上, 中距離篤下立中腳, 下中腳波...
好似成日俾人SPAM DI 咁...
之後就俾人任打...

仲有對住大山婆... 衝拳有armor 擋完又好似打唔到佢... 又唔parry 得
小跳扑果招又避到我下段同波... 擋完又好似打唔到佢.
一個唔覺意又俾佢轟個DI... 現代模式就輕易入我一波冇半行血了...

大家有冇乜對策提議下?
DI如果你淨係出緊普通拳腳既話好多時你都可以DI得切
下中腳波依個就真係要戒 人地DI會撞到過黎
今集最唔同就係你中距離唔可以亂用cancel唔到既拳腳去立回

大山婆對策就睇下有無其他巴打分享到
我都唔識打

我打法類似, 不過我用ken, 唔知幫唔幫到你

我用空中輕腳或者下輕腳為主起始駁招
試下中間夾一兩招投技, 會令對手反擊時要考慮既野多咗

COMBO練習度有好多有用既連招, 但係有好多唔慣就好難用
有時有心想連反而會甩
最好簡定一兩招上手既黎做主力
鐵牌冇乜遇過勁既 我用蛛莉
最近打過一盤,可以多d用DI反佢d蓄力拳同跳起拳個招,幾好反

唔識進攻盡量打被動多d防守,趁空檔入佢
老老實實鐵銅銀金做好自己唔好甩Combo, 對空, 隨時準備守DI應該好易升到上去

利申: 鐵牌
一齊努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞