[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

冇試quit一鋪game但斷到拎黃牌
battle hub經常對方完match唔打就彈呢個error,reinstall過3次都仲係咁
打到炆
https://www.reddit.com/r/StreetFighter/comments/143l5k9/cant_login_online/
google左得reddit其中一個post有呢個error,係xsx,我都想唔關xbox事但睇黎唔係
我訂果隻有得轉
有冇人知Mad Catz TE2 呢款PS5 joystick 對唔對應到PS 5 ?

想用黎打SF6

👇👇👇👇👇
訂邊隻 可唔可以換晒三和制🙏🏻
幾時會有官方比賽?

想睇
淘寶咋,好似有得改,你最好問賣家
https://twitter.com/CrazyRaccoonCup/status/1670763364459642880

vtuber, twtich直播主, 再搵有名pro打底既團體戰啱唔啱睇?
有名pro以外既實力基本上係銀至鑽之間
Capcom pro tour既比賽就要等8月evo
今個禮拜尾美國有ceo 應該係sf6第一個大型線下賽
7月1-2就有個redbull搞既邀請賽

台灣今個禮拜尾都有比賽搞
不過應該大部份都係台灣人打 
其實春麗係咪唔合適新手玩
過左placement係iron 打極都差少少先贏到

有D 招practice個時出到 到online個時唔知點解就好似feel唔到我D input咁
有次係街場見到個春麗,就埋去挑機
覺得佢好勁,打左3場,佢就唔show我
後尾睇番原來係master, 原來係sako,唔怪得
有幸同佢打到,都叫win到佢1 round
我自己就鑽石再低小小應該
春麗算係難玩 好多combo都要偷位蓄力
iron你識乖乖地擋 等機會punish對面就夠贏
combo你練到連續10次都成功既話應該出到去就唔會點炒
台仔好似幾多人玩sf
我都係春麗玩家, 依家先銀3星。 要練好啲簡單combo, eg 下輕腳駁百裂腳, ex技駁超必已經夠用。 好多人都覺得本田難打, 但春麗對佢好似唔係咁劣勢, 佢招頭搥如果唔係ex版, 我下重腳可以掃到佢。 最難打覺得係蘇聯佬, 大山婆同Manon , 對親佢哋都劣勢
打rank頭10場贏咗8場去咗白金,但自己完全唔係嗰個排位嘅實力,依家打rank場場輸
係,直接跳咁高都唔係好事
而家好多時都係用cpu LV7或8去練習
想問下手掣玩家係咪唔應該玩軍佬或者要charge既角色?
5HK > 236P~MK > 28MK 真係練到懆,明明前幾日打rank出到今日一下都出唔到
我以覺得冇乜關係

反而如果用儲氣角色我個人覺得唔好用現代輸入法
用ps5手制玩Modern啲制位點set好?

預設制位出唔到L+H嘅OD

(新手,已經玩慣Classic,但1 frame無敵SA好吸引)
冇得用MP+MK parry好唔慣
除咗出CA同drive前前
Guile都幾好用

我建議係用十字掣玩熟先

磨菇玩街霸件事唔人體工學
真係唔啱新手玩
新手淨係招行雲流水都玩到手指打cake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞