[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
sor 我新手唔識 我可能平時㩒慢左 , 飛踢完試過比人反打
練習度綠衝中拳接下重拳成日甩...
諗緊唔用下重拳直接駁算
di都要反應夠快先得
佢係空中你先di既話佢會di得切你
如果你踢完係立輕拳/下輕拳既話就係你㩒慢左
其他既話就可能會比人地輕拳點贏
去訓練mode開番frame數果行bar
動作中間有黑色位就代表你慢左 每黑1格就代表你慢左1frame
即係我安全起見 , 飛踢埋去 最好搏 輕拳算 , 對手擋哂就退後 , 再搵方法?
想請教下 除左呢個入人套路 , 仲有無好介紹
綠衝輕/中/重拳 全部都係擋左之後你郁先
你可以揀摔/輕攻擊繼續點佢 如果中就入輕攻擊combo
綠衝 , 如果輕拳點中 , 可唔可入中攻擊combo
回返第一個topic.
Ken平時poke人我覺得可以用下中腳ge
反應快hit confirm到就可以入一set, 我就成日咁樣比人入.
利申無用過ken
https://fullmeter.com/fatonline/#/framedata/SF6/Ken
可以 你可以睇下個frame表
綠衝拳腳既話oH/oB都會+4
你綠衝輕拳點中會+4變+8
可以連到8f或以下既拳腳 5mp/5mk/2mp/2hp/2mk/2hk都連到
不過我無玩ken唔知之後係再連咩
輕龍卷?
最簡單 下輕拳駁tc mp hp kk 623k 反向623p
昇龍拳被擋之後真係硬食人地一set, 次次都係咁, 有冇方法可以出得聰明少少
tokido係redbull咁屎, 咁都贏到diago
https://www.youtube.com/watch?v=g_k1twa07mM
駁tc 意思係指 target combo

你成個連段係咪順住按就得?

下輕拳 , 立中拳 , 立重拳 , 輕中腳同時按 , 623 k , 623p

利申:我新手問題比較膠
我背左一個連技 係中拳入
所以我想知 多幾個方式 易擊中人 , 有入人時機 應該可以有望升上高dd

thanks
香港係咪冇客制化hitbox嘅workshop
想買隻hitbox但係市面上嘅layout都用唔慣手
想問用圓圈三角藍氣去擋, 同普通擋有咩分別?
擋會扣drive/parry會加drive
岩timing禁會出perfect parry可以打番對面
想問下cancel 果欄 , ch sp su su3 呢d 代表咩
哩D平時玩既贏幾多都冇意思,
PRO最重要既係正式比賽贏唔贏到
sp係special 即係可以cancel連必殺技
su就係super 唔知無數字係代表level1定係代表level1/2/3都得
ch應該係普通拳腳 禁入去應該有得睇連到咩拳腳
中拳重拳kk升腳 唔使點節奏 開頭下輕拳駁中拳要慢少少 最後出升又慢少少
都係睇臨場表現,同埋有時真係格食格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞