[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
你自己咪又係打rank輸俾人,睇唔起throw loop拎滿足感
如果你問”throw loop好撚煩,點解決?” 我會嗆口?
我冇話throw loop唔煩,人地屈一召打贏你,但係你話人廢,成個low tier god咁
Shuto用現代大山婆打到9萬幾分都幾癲而家live係咁屌打Diago
試下上面條link招延遲解, 真係唔難, 我呢頭睇完果頭已經試到.
我係玩過街霸1(大大力拍落去果隻)果D廢老黎, 反應應該呢度最慢 其實靠心理因素多過靠反應.
佢仲係用緊modern?
其實真係諗唔明佢點解要用M, 佢呢個lvl既人應該唔會有chok招問題.
比心屈死撻輸好炆我明
但好似係你shit talk 先
最好online 剩係可以有mirror match
同game plan 一樣先可以match 到
淨係睇過佢話marisa modern combo 超易出
冇睇過佢玩,唔明點解要modern
marisa唔係要屈大力咩?玩modern咪玩自己?
「ranked match啲人會用盡方法嚟撻你,點解唔諗下點令自己進步呢?一味撻撻撻」
睇嚟平時都好少人同你傾到計,問一句,無粗口,都可以俾你講到咁…
Modern mode都可以自己chok, 不過我唔知個流程同classic有乜分別.
我覺得如果係達人級別例如tokido出去打比賽用現代模式會有失身份, 始終覺得現代mode係俾新手用, 老手都用有啲唔知點咁. 可能因為咁tokido 打比賽都用番classic mode Ken, 唔用modern Luke 比賽
蘇聯佬80%都仲係好大力
你係老人家定美國人?聽到粗口會打冷震?你駁我唔到就淨係識執著講粗口,覺得你咁無賴話人唔進步咪彈句on9俾你囉
你話人唔進步本身就logic fail
你自己上youtube睇,啲master honda 見你唔識應對,都係會屈頭鎚/百貫落,係咪又master rank唔肯進步
punk上星期打比賽唔識match up俾人屈百貫落
正常人見你唔識解撻都會throw loop你啦,依樣野打world tour都做到架
唔少人都發現低level bot唔識解撻,你 =
當你贏evo / capcom cup 個100萬就唔care個身份....
我玩春麗成日下重腳俾人出di, 慣左手勢, 出左下重腳我再即時用di反都反唔切, 好似要輕攻擊先反到
上次紅牛比賽有冇人用現代mode, 好似都係classic, 無睇哂, 可能現代mode扣得80%傷唔著數, 但modern 應該無咁易甩combo
https://www.youtube.com/watch?v=p-2U3LmNYlA
modern會再易出啲
冇認真玩過唔敢講有幾難,睇落唔複雜
個8400傷combo仲要係viable, 上次redbull,bigbird trade完sonic bomb有追combo
https://www.youtube.com/watch?v=DM4P2CldagQ
應該唔關身份事啦
響遊戲容許既機制內想盡辦法去贏先係職業選手既態度吧.
我記得之前都有人問梅原點解轉hitbox, 佢答邊一邊比較有利佢就用邊一邊.

同埋暫時唔覺得M有優勢, 可能D人仲發掘緊.
應該得tokido有練modern
唔係粗口問題,係專重問題
又唔見其他人好似你咁周圍屌人?
又或者下次寫明「新手免問/唔準問on9問題」
又或者寫明「內有惡犬,閒人免進」

粗口人人都識講,專重唔係人人識,我無需要教你做人,你亦都無需要為我勞氣,亦都唔會人人好似你咁上網傾計單純為咗反駁人,明就明,唔明就一世都唔會成熟
補多句,打機如無意外你應該勁我好多,但做人就拍馬都追唔上…
人生打機就識做人緊要啲,自己可以慢慢思考,加油啦
打錯字,係「人生打機定識做人緊要啲」
呢排玩緊ff16,遲下再研究下先仲係金牌上落
唉你收皮啦,你自己第一個reply輸完睇唔起人,態度有問題,你同返我講尊重,使撚你拎道德高地教我做人
我話撚知你係一百歲智者定有錢過elon musk,依個係街霸post,學解throw loop啦world tour bot

on9野係人都會問,前幾頁有人問俾人輕拳打應該點
個答案係擋,至少佢冇話對手唔進步
關咩事
隻game整得出黎,又唔係bug,現代mode都有某方面缺點
我覺得純粹角色影響,暫時高tier得Luke同Marisa仲有用modern mode比較match
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞