[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
你問心你對空,Combo,壓起身有冇做好
白金守門員應該未存在有完整對策呢件事
女王鋒黎
由現代轉去玩經典
覺得自己可以申請白卡
我同你一模一樣情況

Btw 我知自己未識綠衝連技

同埋好多時未學哂連技最大效益 明明連combo訓練mode

連埋超必 好多時10次7-8次得 實戰個時得番2-3次接到

覺得而家要學多幾套combo 同埋唔好亂跳仲有綠衝

應該上到白金?

本田真心唔識打

JP都好屈 但我地段位其實只係識連但一比人埋身佢地就驚

打軍佬要抑制自己唔好跳 但我用Kimberly攻距好似摸唔到佢

利伸 未見過青狼同印度佬
青狼同CAMMY都遇過比較勁既, 係連線大堂打
俾佢壓到郁唔到...

JP打過幾個, 無論勁同渣既打法都好類似
不過勁果D控場比起渣果D高明好多...
不過都係比人感覺唔係贏唔到果種, 輸在DI反擊同距離控場唔夠對佢黎...

MANON既招唔太習慣, 有時食佢佢意料之外既摔技, 好鬼大力..

比較唔想見到既係LUKE同酒鬼,
比人感覺係中佢一下LP就一套....
Classic Cammy一個救全家, 好似係.
同埋大隻妹Marisa比想像中易入口, 野野大開大合全力揮拳好爽.
呢隻角色既打擊感響格鬥game中都算數一數二.

Capcom不嬲響呢方面都幾醒目.
好似Bio4re, Leon同Ashley性格都改左, 但個character development都變得比舊作合理同流暢, 所以無人屌.
https://fb.watch/lIB5VtoygB/?mibextid=cr9u03

依個人版邊撻左人成條血走,算唔算無心進步
throw loop真係好嘔心
講炒冷飯同政治原素影響下唔得失玩家
capcom真係好高章
我覺得sf個達有d勁
出緊招都要比人達呢點真係唔太
達雖然有得解 但點解唔可以比我輕拳腳入番佢
輕拳腳係可以點到撻喎
你出得太慢俾人撻到咋?

你個招拳腳判定未出到嚟
人哋撻frame出先 咪撻到你囉

唔只撻 好招輕拳腳都可以點走人哋啲招
無話出招一定大哂 街霸乜都係講frame
應該係佢先
新玩唔太熟起身要係幾多f開始counter
比較重口味既咁都係一兩個配角, 或者係故事MODE既路人
其實既與其話SJW化不過說卡通化
比例上多咗但都接受到
其實有方法解㗎喎
延遲解摔咪得
人哋壓你frame你出手點都慢啲,一係你用OD技姐
老老實實,其實唔使轉都得
要睇咩角色,luke其實淨係少咗招後腳踢,其他都照用到
人哋throw loop你你唔學點樣解摔,反而指責返人用throw loop唔識進步

即係千錯萬錯都係人哋嘅錯,自己唔會諗點樣進步去學延遲解摔

估唔到一對一嘅game都可以有得賴
大區會跌嘅咩?
你玩咩角色?有啲角色其實唔一定要轉,要嘅技都齊

EG Luke R2X已經出到最勁果拳,最大損失應該係後腳踢
只要隻game有競技成份,就一定會有一班鐘意賴屎賴屁既人,根本係人既問題

以前見識過一個極品
出波話你屈波
撻話你屈撻
跳話你屈跳
乜都唔郁就話龜

呢類人真係當佢唔存在算通常玩兩玩佢就會無癮棄game
有啲想玩力架忍者
見啲動作好快好爽
但係變相操作都難
呢隻用現代既話有無得諗
想問點樣解摔? 我成日俾電腦撥開我
比人撻果陣輕拳輕腳
好似有9 frame時間比你解撻
延遲解都會中shimmy中延遲點
無throw loop既話我之前8成都唔會解
除非對面真係好鍾意摔
白金開始會 13000之後輸一場就會去番金牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞