[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (2) 本田最強

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
本田要完美Parry先反到
大山婆普通鳩Parry就得

易係邊個位? ching井多少少
等我哋啲新手學下嘢
Diablo開始玩到告一段落, 終於可以開始玩街霸
大山婆你parry完要前前drive rush打
新手應該幾難有反應判斷到咁多野
本田個parry你就算唔係完美parry咪彈番開當就咁擋左
完美parry到既話就多幾frame比你confirm

另一個情況就係本田成日都係鳩撞鳩壓
你可以全場淨係集中反應依兩樣野就得
大山婆好少會淨係spam蓄力拳
多幾樣野要望既話一定難反應啲
https://youtu.be/PiGydn8Ur6I

最撚憎班spam狗外國有教點對佢,我覺得唔算最難對
如果有反應綠衝 唔洗搞咁多野
佢個儲力拳打空既話直接重拳打差合
實戰一堆野飛埋來又唔同距離
仲可以輕撞呃parry
重百烈掌推到鬼咁遠
招坐一時前一時後唔知昇邊一邊
普通百烈punishable
重嘅話佢都冇plus frame,其實蝕底係佢
最麻煩真係頭槌
Lm
如果Keyboard 下+上 出唔到上 係咪都係買hitbox好

覺得ps4手製好難Chok
試下space做上
開台打街霸 歡迎問野同對戰
https://www.youtube.com/live/uqLqzyDjpmk?feature=share
箭步 摔技點拆好
黎唔切反應跳開 擋擋下就被捉
World tour有冇得買春麗套衫

反應唔切講咩都冇用
心思思想入hitbox,..但以前用keyboard 玩都唔係好慣
juri 有
淘寶
本田拉遠既時候準備定parry, 中距離佢用屁股壓落黎先parry or 立跳 避頭槌,近d就跳打背,新手階段咁應對應該易贏d
上 set 空白鍵咪得,set 到hitbox 個擺位就ok
唔知點解我用KEYBOARD 出唔到下斜+重腳 手制我100%出到
但用KEYBOARD 我一次都出唔到 但我練習模式係顯示我按住下斜
JP點打?
是但中一hit就食一套 飛咗去版邊
開台打rank 歡迎入黎問野同對戰
https://www.youtube.com/live/YVrgeCaJzw0?feature=share
新入坑 係咪fighting ground 個casual match 好難搵到人玩??
我心理質素好差
次次打親ranking都好怕輸
一失分個人就好忟

快d屌醒我
睇咩排位 搵同排位人優先 愈高就愈難搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞