蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
以前舊fb account見佢有post一疊疊錢嘅相

呢d係倫敦金 或「金融才俊」必有嘅post
樓上個個同fb reply基本上一樣零新資訊,好似叫chatgpt rewrite個story咁
我覺得一定有啲秘密唔想畀人知道
太多此地無銀同pr
睇買果個出幾多錢架姐
其實識少少investigation嘅都知... "follow the money" 就可以令你一直順藤摸瓜, 起到好多資料
而有讀個吓failure analysis 或者 trouble shooting 嘅都會知道,你只要一路問5個why..通常都可以去到問題嘅root cause
鄺球無做差佬後好似開始撈偏,蔡家生意又係偏,可能因利失義,黑吃黑,唔知會唔會因為傾唔掂數,蔡威脅爆大獲,例如爆前夫下落,因而激嬲鄺家下恨手
你市井平民就會咁睇
如果你係創業家,經過探索失敗,用一生心血既招牌,好少會咁快放盤
佢地可能覺得揾唔到人揾唔到屍咬佢唔入
而且間屋係落佢名
有關錢的話,有巴打提出過amtd
不過可能只係有人有network,搵咗可以操控嘅雜誌,拍硬檔俾死者上下封面
https://lih.kg/zqxrLFX
#491 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
佢地同一般創業家嘅分別在於有好多兄弟姐妹
同埋曾經分過家

中間可以想像有太多麻煩同唔愉快

同果啲夫妻檔唔同
如果蔡人間蒸發,背後勢力啲仲唔搵人搞兇手全家?
定佢覺得自己啲勢力足以應付?
大陸人先唔食呢啲譚仔垃圾米線
舊制福利唔係淨係可以去英國㗎咩
呢方面資訊太多假嘢,連父母自己都講唔清。
呢個迷團隔絕整個案情走向。
唔關事
笑死 同豹太一樣照稿讀
諗咗成日 終於諗到點包裝呢件事俾PR洗板洗白嚕
幫洗黑錢
啲黑錢源頭咪背後勢力
就算而家有人話死者後父有錢
但果7000萬真係咁白白送俾親家無手尾跟?
伯字有兩個音
但大伯個伯字得一個音

7咗就收皮啦
意思係對比收購前同收購後嘅revenue
海外教育津貼用以資助公務員安排子女在英國或原籍國接受教育,下列人員除外︰

第一標準薪級人員;
按臨時聘用條款受聘的人員;以及
在1996年8月1日或以後獲發聘書的人員。

個大伯讀書D錢睇怕都係蔡家出
佢D英文咁屎都唔方係名校/國際學校出身
05年後離職,兩個仔呃呃埋埋都可能唔夠輸,唔係洗乜2020年先買居屋
有政府擔保最多咪十零廿萬首期,咁都拎唔出,前奶奶都要老破
前夫鍾意賭錢,可能兩個麻雀館識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞