蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
識有錢人留學果陣網上買A貨(屋企人每月都俾六位數字家用),佢地老豆咁忙唔會care d錢去邊
唔係有冒犯死者及家人,大家都好關心生者情緒健康及祈求死者安息,只係有唔撚準講班撚樣唔知做乜鳩咁緊張情緒主導要掩蓋光明正大嘅真相最仆街啫,真係無黑暗歷史嘅,怕咩人知呢?

支持早日將真相大白,早日了咗件事嘅公道事非黑白,社會moving forward
有冇諗過你地亂咁估 係幾影響屋企人情緒 家臭不出外傳呀
佢唔識計數
佢地可以唔睇 但呢單係極度兇殘刑事案 仲加 其餘刑事案 事涉公眾利益同 支那最鍾意講嘅国家安全入面嘅金融安全
舊登一向高質過兒登
係比早洩搞一搞先搞到而家咁
同埋由頭到尾都無乜人同死者好熟咁樣

一係就好似豹太咁,
講嘅資料錯漏百出

一係就無乜講啲實際野,
就算講,都全部圍繞一啲死者做嘅公關,
例如話佢名媛(但ig無時裝界人物follow),慈善(有做過義工,但次數不是多,舊登po都講愛豹仕果度其實死者少參與)

死者婚前做咩工作,有冇時裝界工作?有冇舊同事?
除咗時裝,有冇啲興趣愛好,其他朋友?媽媽group識下其他名媛師奶交流湊仔經?

明明係名媛,應該擅於交際,好多network,但大部分野都一片空白

實際例子:

蔡天鳯碎屍案丨劉倩婷亦是閨密齊慶生 獨家回應:她的善良將會留在每個朋友心𥚃

28歲譚仔創辦人媳婦的蔡天鳳(Abby)上周五(24日)被揭發遭碎屍,震驚全城。去年11月,劉倩婷舉行「London Ball 2022」,當晚不少畢業於倫敦頂尖大學的各個領域的工程師、企業家、藝術家和專業人士都有受邀出席,方媛及蔡天鳯亦獲主人家邀請,李太亦放了合照在IG。

記者以短訊聯絡劉倩婷,對於是否跟蔡天鳳是好朋友?兩人點認識?有否難過到失眠等問題都已讀不回,冷靜了近三小時才回答記者,「年輕潮人慈善家!做善事不遺餘力!希望她一路好走,她的善良、正能量、品味和甜美笑容將會留在每個朋友心𥚃,永遠懐念!」最後已三個合十Emoji作結。

閱讀全文即去 星島頭條app
https://www.stheadline.com/entertainment-live/3203507/

可能都係水份比較多
如果話2006-2008 嗰段時間,一個中學生已經每個月無條件有十萬蚊
係講緊一個好誇張級別嘅財力
點解有錢要買A貨
又係依啲友
係痴線西post話玻璃心唔敢公海講
依家護主狗咁周圍咬人
駁埋啲名店policy
一陣又成班大軍咁入黎派膠
我同意 三家都有隱瞞
舊登成個野壞咗,保安仲好差
連登根本完勝

其實19年之前連登仲好正常,係之後多咗太多五毛pr入主
高登D故可以出幾套戲
高登D討論一到學術性就好多高人, 真係討論

連登?
開左3個1001都唔夠人地兩句咁中
一早當左連登係5P好耐
一講到港女同樓, 就更加明白點解D人要quit
原來佢地入過痴線西po搞搞震

邊個po,因為痴線西太難fol無入去睇
其實五毛pr係邊度多人就去邊度

當你係客,你情願俾錢要打手去新定舊登?
想問,班狗有無查過間屋個廁所有無死者dna ,會唔會有部分未搵返嘅,係一早碎哂,沖走咗
就係話佢好善良又有禮貌,又有錢有頭有面,有情有義,愛護小動物,又錫自己啲小朋友
然後小朋友係交俾前夫一家基本上可以講係黃賭毒騙齊撚晒嘅家庭
有錢人分兩種
一種係怕仔女太大使從小訓練
另一種係蝗國一孩政策所以錫到要乜有乜

但呢個死者如果真係咁有錢,當年應該日日請同學食野唱k果啲黎
但個fb又無講
應該得個吹字
我發覺只有大頭鬼、暴發戶先會不停提及銀碼, 好落力話比人知自己好有錢,
真名媛反而唔會
大喇喇7000萬...
肯定唔係鄺狗一家所有喇, 資金來源speculation除咗譚仔畀, 賭檔洗黑錢之外, 其實個天王嫂團除咗吊金龜仲有無做其他勾當例如叫D女做洗錢既白手套咁
其實睇佢ig 都知冇咩朋友啦⋯ 船p都冇咩朋友
舊fb acc 就睇到佢啲mk對話嘅, 不過都冇咩特別,離婚後明顯想改過自身, 開新fb ig 努力做個 socialite

仲有依件 新聞一出即係話人地真名媛做地產起家 追問咩公又收哂皮
又係唔同post帶風話譚家對細路視如己出 最好俾佢地湊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞