蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
之前大大聲做代言人嘅豹嫂 一日做幾場訪問 但俾人質疑後又會無哂影
隨時3家人一齊食大茶飯

蔡家流出大陸水同本地黑錢
蔡女做牌面開公司

譚仔仔有門路台面散水
鄺家直頭係黑驚深層犯罪關係網

可能係成個有組織 政商黑警
大雞棚大茶飯關係網

依家係普通謀財害命定內哄
定有更高層老板落
order 要埋條女單呢
講錯野俾人鬧呱
當初又代表晒死者屋企出黎講野
結果講錯晒
譚仔資金冇咩問題
實業起家
近十幾年香港做飲食做到上巿唔少
唔理係咪係股市cap水
翠華、太興、添好運、譚仔
呢個方向一直有人咁講 所以有人要盡快切割
真,笑到仆街,PR 集團成日focus 起條女好有錢把撚咩,而家個POST 去到 (4) ,有追開都知蔡小姐個背景嫁啦,。。。。個個post 啲pr 講野都有破綻,口供又對唔到,如果佢真係身家清白 whatever 真係你地成日講嘅有錢"名媛",使唔使鋪天蓋地咁幫佢洗地制造人設?係咪真係好驚背後嘅相關利益者因為呢單野牽一髮動全身呢,真係耐人尋味。
邊個黎
就係好奇怪咁唔知邊樣影響緊邊樣,我都理解有啲人會唔想識嘅人過咗身都俾人講閒話「你地啲網民質疑邊樣,我咪俾番資料你囉」

但係同時間就係一路有新資料,就一路同之前啲親朋好友講嘅野有出入
R晒頭
豹太今日有無去?
未夠18 都可以買,睇賭王啲女/ 孫就知啦

佢啲妹冇香港身分證
應該係班代言人太急收order 做嘢 但連女死者背景都未搞清楚

咁亦說明唔只一路人馬 只得一路人馬就唔會連唔到戲 唔只一路人馬 就變成各有各做 戲就穿崩
正想問
我都唔信有70萬家用 呢個價錢 可以娶個更後生更靚 呢d錢 未必係咩家用
高峰期佢其中幾間地鋪都唔止5億
同埋酒樓同礦業真係大纜扯唔埋
香港開酒樓,返蝗國再搞飲食野或者相關娛樂事業就聽過

同埋礦業呢啲國家野,背後無靠山無可能俾你貿貿然join埋玩
譚仔個朵賣咗畀日本仔啫, 大佬人地仲有好多疊舖, 好多都係做租番畀龜丸 同埋唔係話五哥自己用番同一條米線方, 開咗另一檔米線不過唔張揚啫
唔計二仔前夫呃左幾球走佬
淨低魔鬼家族又唔似會番工
平時生活開支邊度黎?
真係全數「菜」由譚家生活費得黎?
會唔會班人餵到胃口大左愈要愈多?
搞雞蛋仔郁d都百幾萬科落去大佬度
平時比錢唔似手軟
真係純粹憑子貴咁簡單?

同埋當年二仔犯詐騙
照計成家都會比人查有冇幫手洗黑錢?
以佢地而家咁合拍
當年應該都上身
但好似乜事都冇
同埋礦業呢啲國家野,背後無靠山無可能俾你貿貿然join埋玩

好多時國企背景或者國企主導
只係想講
9000萬分三年比係250萬一個月
5哥得一粒仔而abby幫佢生左兩個女
唔係完全無可能
PR 集團作完出黎睇完都唔信啦。。吓WA。,又係大陸佬個套人格謀殺嘅定調(雖然條撚樣劏人煲湯都罪大惡極),基於佢地話前夫同譚仔仔係基佬個個風向帶唔起,而家就轉另一個風向打法。
不過我自己觀察PR 集團個論調係極端嘅2元對立,即係用前夫好撚仆街突出返蔡小姐人格高尚,性格無懈可擊。正常就算佢死得好慘都好,都未必要咁樣幫蔡小姐洗地 制造"型象"掛,越係多人出黎講好了解佢,就越突顯到真係有某啲真相,不經不覺曝光,。。。
一講:
國貨城訓練營,黑錢,倫敦金,就有人好快出黎洗留言。。。希望我睇錯,亦都唔希望蔡小姐死得不明不白,祝佢早日沉冤昭雪。
agree with最後一段
因為個大話入面有真亦有假 但無論點編大話 佢永遠唔會諗到質疑嘅人手上搵到咩料 所以一有破綻 就要用另一大話補鑊

只有講真話先無辦法質疑

所以點解有句說話叫 一個大話冚另一個大話
大劉幾億咁比喎呂麗君都揸住20億, 不過輸曬
大劉同譚仔家,家底差幾10皮,無得比
譚仔五哥身家應該畀我哋一般人想像中多, 譚仔近幾年咁環境都純利一億成年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞