蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
仲有個共享密碼一時男一時女
用蝗語輸入法打錯晒啲字
純粹見佢啲衣著好慳啲袋又唔係真係好似hermes咁貴 ,chanel dior 勁平所以覺得佢慳
啲人話因為鄺球不在屋內被捕
變咗要證明佢係落手殺要搵到確實證據
而且佢熟晒popo做野流程,肯定知唔出聲先最好
有冇人答到我antony 個名究竟點嚟
點解唔係叫damon

其實佢殺人犯前夫仲有另一個英文名 叫alexander
唔駛理隻波台狗
有錢後父有錢到咩程度?
唔通我又叫你做星座占卜撚咩
定係我講中咗你不斷吹啲嘢出嚟擺上youtube刷view數呀?
的確唔合常理
玄學撚 咁鍾意拎人八字 都唔知拎嚟做咩
鄺家請左大律師
話說
其實阿大伯同死者係最冇利益衝突 而且關係幾好
個款都似志大才疏又貪生怕死既格
正路黎講佢一定唔會主動參與殺死者 因為一落手佢做司機既一定會有嫌疑走唔甩

其實會唔會係因為佢做司機 遇然聽到啲死者唔可以比譚家知道既財路?可能係同後父果邊有關
譚、前夫兩家都唔知既

本身死者咁急賣樓大換細套現出黎 但唔成功
雖然唔知到底係咩原因佢急要用大概4-5000 萬數
但就係呢條隱蔽既財路唔覺意比大伯知道左
而大伯選擇傳消息比老豆 老豆就想搞場大龍鳳威逼死者比佢地參與落去

因為咁樣大伯先伯焗住跟到底 而且符合到村民聽到死者嘈交但完全冇過救命 因為對方本身係想逼佢而唔係殺佢
但中途言語間搞到前夫失控打傷死者 老豆急起上黎咁就錯手真係殺左
咁樣都解釋到點解前夫一家冇一早安排後路/著草
同埋可能有暗示過比譚家知會威逼佢
所以前夫一知譚家報狗就又失控on99打過去屌人
唔估件事既來龍去脈
假設蔡小姐做咁多嘢都係純粹因為太愛前夫,佢同前夫係現實上無論因為做衰嘢俾人通緝/萬能插而註定唔可能再一齊
我想像唔到當個前夫落手果刻蔡小姐有幾難過
而個前夫果刻又係諗緊咩
另外再睇佢個小紅書 有幾多開箱片
不過依家無左部分
應該都至少買rtw果種vip
https://youtu.be/5AxnU1_5PvI

沈旭暉講得幾好
最奇怪仲要連譚仔父母都同垃圾家族有聯繫 傳統華人家庭點會咁大方接受到?

佢地兩家似係拍檔
會唔會係個前夫當年偷咗好多錢
啲錢比當時老婆保管 (而家只係知道報過警嘅損失 冇報嘅先係大數 有可能偷埋啲唔見得光)
筆錢夠做加多利山個本
所以鄺一家認為層樓有份 個仔冒險得返嚟
死者而家話要賣樓唔賣就爆大鑊話佢通緝犯
咁爆大鑊會令細仔坐好多年
咪殺佢滅口
死者冇同譚仔佢哋求助
因為所有人都keep過筆賊莊 唔講得
死者同老爺解釋係隱形富豪亞媽(五姐) 出錢

亂估
如果只係購物變vip果種用錢堆嘅就有機

但真名媛(真vip,個brand主動送衫)就實唔係
我諗黎諗去覺得最合理既解釋
譚仔一家 abby 一家 同前夫一家係背後有唔見得光既合作關係
最大機會 就係幫人洗黑錢
唔明你問乜
咁就解釋咗點解要報警 其實係要劃清界線

而另一便就問點解要報警 因為佢地無諗到個便會咁做
我覺得個7 千幾萬買樓既錢唔係譚仔出,係金主出,不過Abby 係做中間人叫前任老豆出名買,用黎洗錢。至於譚家有冇involve 係入邊就唔知。 而家睇落係有人想拎返舊錢走,講唔掂,殺人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞