蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
國際學校識嗰個係前夫
Not Chris
Chris 高中喺澳洲讀(sources 佢本人fb)初中不詳
死者中一至中三 九龍塘學校
所以唔係學校識
應該係五姐吹水包裝好睇啲
將同前夫點識嘅講咗現任女婿
通常咁大單野,比卡超同柄強點會唔衝出黎講,依家班狗完全好似唔想重點提咁
應該仲查緊未公怖得住
但係又點樣解釋到姓譚嘅同凶手果家人咁close?🤔
我覺得又講唔通
咁點解當初唔嫁畀佢阿哥?
講真有10個「名媛」,有幾多個唔係打算嫁個有錢人吖?
真正大家族有學識嗰啲大小姐都唔會叫自己「名媛」
鄺仔比錢掩飾鄺仔係gay,就比親戚睇
後來蔡先同鄺哥塔上
譚家同鄺家本身係識
蔡天鳳嫁左入鄺家之後
鄺家派出蔡天鳳改嫁去譚家
暗中刮錢
期間去天王嫂班學野
最後蔡同鄺家分贓唔勻
求其出黎屌下人老味, 犯人喪心病狂 乜乜乜
四點鐘許sir 求其都up 都兩粒鐘啦
洗閪查
被退休差佬點會有錢供隻狗仔讀國際學校?
撈偏門嘅人好多時真正老闆係唔會用自己名 例如d雞竇別墅 呢單麻雀舖都係一樣

綜合大家推論 女死者以前應該有入訓練班 但仔都生埋 已經唔可能行入豪門條路

阿媽改嫁 而後父係同麻雀館有關 正如高登講 內地嚟唔似有開麻雀館能力 但就可以作中間人 再利用女死者阿媽支那人脈關係幫手 簡單講 成個女死者外家都係中間人 所以佢地個設定就係有錢人 但扮唔到香港望族 就唯有用支那富人身份 所以佢並非真正支那有錢人 只係角色設定 所以個阿媽要一樣炫富 就係要連住所有戲
連登今次輸比舊登(希望唔係跟車太貼)
因為佢唔係大家閨秀
麻雀館既遊艇女
食米線前都係住黃埔唔係上流人士
10萬一年
係咪倒轉咗
本身係大家族有錢人一齊social嗰啲先係俾人叫名媛
十萬一年姐 可能比csk踢左岀去 咪求其搵間讀多三年dse唔使好有錢㗎喎
成班連登神探真係痴痴地線
原來唔係有錢女?
土瓜灣果邊多數係MK村童 應該唔係有錢
真名媛又點會同個垃圾MK仔走埋一齊 父母都唔俾啦
呢個蔡一鳳好大機會唔係有錢女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞