蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
所以等FBI CIA 話我地知
真心希望佢地會開file
海南係咪講緊開賭
我反而覺得米線舖既擴展快到好誇張,係咪真係咁單純賣米線
咁辛苦一手創業出黎既招牌,咁多家庭成員可以接手,冇廿年就捨得賣盤好罕見,通常賣盤一係冇後人接手,一係做左幾十年做到好厭倦又有人出好高價,先會賣盤
原來係咁
我之前以為係佢細仔去東涌被捕時,
俾popo喺搵人過程中發現佢lei喺情婦單位

如果係咁,佢細仔足不出戶應該反而無野
唔使俾佢知咁多

亦因為咁 所以佢保到釋

當晚有村民話見到女年輕女子行入屋 如果個位唔係情婦 唔係垃圾家族老母 咁就只有女死者

但行到入屋 就即係最初係想談判
佢點會比條友(情婦)知租嚟解體/收藏逃犯
講你知比十皮你叫你出名租都唔肯啦
吹足成10版,冇PR打狗醒吓我點解???
你意思我明白

米線舖其實背後有咩生意

D現金流係咪全部係做米線而嚟
你唔好唔記得佢前夫一直係通緝犯呀...平時都係搵地方匿呀
就算乜都唔知
之後譚家出錢搵前夫都已經好大誘因賣佢出去
點做安全屋嘅角色
咁賣盤又唔算太奇怪嘅,成日都有個講法係「你賣幾多碗米線先賺到幾多幾多錢呀」
誠哥喺英國都成間公司咁賣啦
要觀察多三四年,睇下丸龜接左之後盤數,仲係咪可以維持盈利健康財政
你咁講我諗諗可能同火星人有關
當年至好撚好笑係話收購黎反攻返大陸市場…

但到今日就算四大城市,你睇吓幾多間幾多生意…

實查咪再咁執著太子爺係基啦,跟本就可能性好低
過去有幾多類似放盤
係親力親為將一盤生意一個心血招牌,由零做到有聲有色
廿年就會忍心放盤
仲要係家族內大把人可以接手喎
我諗唔到幾多盤例
就係話唔預俾人知,
咁個前夫都唔使匿咁貴地方(貪保安好)

佢情婦本身都無住咁貴
查實個細仔都有50萬現金+200百萬錶,仲有錢租九龍站上蓋(無糧單起碼放一年租金)而家仲要有錢請大律師,單野唔會為左6800 萬咁少事
最重要仲係EntryBarrier低替代性多嘅手作生意!!
日資果邊其實想要個brand黎開拓東南亞市場
沙邦同damon係兩個人,damon係姓Li
search Damon Li就知
可唔可以認真啲search完先9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞