蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
你講埋d野同上面fb回覆一模一樣咁濟,有冇其他野爆姐,成班好罐頭回覆咁
錢夠多,多都俾大家分完都ok咪可以
乜佢地有請到律師架
好老字號好有特色嗰啲咪會
譚仔真係唔算,佢比較似係食正頭嗰水冇人做佢做啲濃味米線快餐,又唔係去到生金蛋嘅盈利,市面上都有其他米線

搵家族繼續守業,不如一野放盤你有一大筆錢可以拎去用

上面啲人好講極唔明個矛盾位係邊
老豆想謀殺就好明顯
但咁樣拉哂全家落水+冇預後路真係太唔合理
大伯點解咁親密又keep住大水喉都落手又係奇
所以先個個估緊中間發生啲咩
但呢度冇人會係為鄺球老謀開脫囉屌
仲要搞到兄弟不和
中間應該都好多獲氣
咁不如分錢算
我唔知邊個諗係安全屋
咁事敗所以佢咪着草
同情婦唔知計劃冇關
東南亞靚Pho老牌子星馬越多的是!!
譚家可能都有目的性痴埋去鄺家度 可能係為利益,如果唔係解釋唔到點解完全唔介意甚至默許自己老婆同前夫一家仲保持咁親密關係
呢啲咁高替代性既麵食商品
擴展速度咁快已經好離奇
仲要有人高價買盤仲離奇
上左市應該回左本有多
收購價10億+11億
現時市值30億up
條友上個post先衝出護住個支那人話我唔識字
點知原來係自己柒
真,明顯到仆街,啲PR 可能係來自幾間唔同嘅公司,不過唔擔保有冇啲會員係真心膠。。。,當我調返轉起PR 嘅角度去洗地嘅話,我覺得佢地應該係收到背後金主要求寫到蔡小姐係天使人設,但就無比啲所謂嘅背景資料佢地,所以先見到咁多人講嘅野都係有衝突,因為成件事發生得好急好快,同埋啲網民起底能力太強快過啲pr 搵到啲相對關鍵嘅資料,搞到啲濕鳩5毛PR 完全無個畫框比佢地作野 變佐破綻百出囉。。。屌你老味,一時又開建築公司,一時又麻雀館,一時又基佬屌屎忽。。一味起度混淆讀者思維,不過pr 柒嘅地方真係"諗得太理想,以為樣樣野都跟住佢嘅軌跡去行。。"以為個撚個智商都似佢地咁80以下。。。
我估佢只係單純地覺得自己個計劃天衣無縫一定走得甩
所以先冇安排著草
之前又強姦又呃錢又偷金都冇事壯大左個膽
味道都唔一樣啦
好多人懷疑洗黑錢係因為覺得譚家冇咁多錢買樓,但唔好以為買盤十億人哋身家得十億啦,其實根本就冇計到人哋咁多年嘅投資,尤其是沙士嗰期買落嘅資產。你如果計張建宗做公務員份糧嘅話係得幾十萬一個月,但人哋計埋咁多年炒樓身家係億億聲。
佢見縫插針
一見到人地質疑案情就話人幫住兇手

佢諗野有咗既定立場,好難正常討論疑點,
一討論就誅你心話你幫住兇手
我都覺得應該比大聚知道死者正確背景出身會對案情更有幫助

佢阿媽五姐話佢10歲已經讀緊國際學校 根本唔係事實

事實同妳講嘅一樣 佢中一至中三都係讀九龍塘中學
本身姓雲 原本老豆老母離婚 阿媽改嫁就跟阿媽 先變得有錢 至於死者性枱係點有冇炫富果d就唔評論亦唔應該係慘死嘅原因

好奇竟然冇人講e d 事實出嚟 佢身邊啲人/朋友/認識事主嘅同學朋友好似都收曬掩口費咁唔出聲 任由錯誤訊息流傳 然後一味成堆估佢係咪雞係咪整容 一係就亂diu 人pr 或者有人講事實就比人帶風向
想證明又驚比人起底
就算個殺人毀屍計劃成功,搵唔到個人啦,之後呢? 真係就咁就可以賣走間七千萬屋攞錢咁簡單?

害命唔會謀到財,本身個情況已經謀到財毋須害命,動機同目標真係個謎黎
你睇下香港仔南記 大家食 權記雲吞呢啲招牌
一手創業既心血,擴展速度都好難咁誇張
而且邊會廿年就忍心放盤
可能係一啲無厘頭傻鳩作故,你見連登都好多呢啲人
如果陰謀論睇,呢啲係典型disinformation 手段,將一啲假資訊加埋一啲真事發放出嚟,令別人疑幻疑真

我剩係覺得個兩幅照片同結婚廣告嘅男子係同一人
兩幅照片即係:
"abby"細個同"五姐","姪仔", "後父"
同今日東網影嘅相

如果有人認到佢係攪邊飯生意嘅, 應該起到好多料

但肯定佢地唔想人起佢地底啦,一時又話前夫同死者同一學校,今日又話chris同死者青梅竹馬 ,一齊讀國際學校,宜家睇嚟兩個都唔係喎
佢ig係da_monkkk喎
咁事實證明係咁 你又話人罐頭
咁係因為你方向有啲鑽緊牛角尖,堅持自己創出黎嘅品牌心血係最寶貴,自己招牌家業自己守

而喺生意佬角度,只不過係將啲資產形式同價值轉黎轉去
另外擴展速度就好多營商環境嘅因素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞