蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
又嚟自己睇返尋日個po
夜d希望有新料
雲浩影都係海南人
中一中二會知道同關心個同學老母嘅家用?
會唔會知道啊
我三十幾歲人而家連自己老豆會俾幾多家用都唔知
以前亦唔知 何況一個中一二同學
中一二就每個月十幾萬零用錢?
五姐再婚帶埋個女都有男人再娶佢
目的娶佢同+個遊艇女幫佢fing錢?
諗下合唔合理 點解要娶再婚女人
然後活菩薩咁樣富養佢?

件事同死者&譚仔對前夫一家咁好 一樣咁唔合理
定一條橋要用兩次?今次洗唔洗又搵個貓嫂證實

爆佢舊名同學校嘅同學記得佢中一至中三咩班別
而家又話中二轉咗校?
洗唔洗夾一夾口供先 集團唔好自亂陣腳
追上個po

有個reply好鬼,冇啦啦咬果位爆料絲打
最鬼係有個古怪keyword 「補習社」「起底」
希望只係我諗多左

蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(3)
https://lih.kg/zqxseBX
#949 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
呢間弘爵係咩料?
會唔會有關,雲浩影屋企都好窮
好少人姓雲
又要諗過個故仔
算啦 你唔信就由佢啦
多謝你提供佢係1994年7月15日出世
真係好特別 係香港
強調死者本身好有錢
老母收70萬家用俾10幾萬個大女
語氣唔似一個28歲香港讀書嘅人
又鍾意食米線
而家咁樣乜都死唔肯講,
可能係想其中一個認晒罪,
企圖救返一兩個唔使坐成世
連登仔查案
嘩 咁大單都有得保釋?唔係嘛 我有d為佢擔心
不過公道講句
佢同連登絲打都等於承認蔡中三之前係偏窮冇錢
之後嘅所謂「有錢」亦都好語焉不詳
如果佢地真係中同未必好清楚蔡家內部具體情況
好多嘢可能只係蔡表現到或者講到係咁
同背後有金主或者洗錢其實唔衝突
放得佢出黎,應該abc team 返shift睇實佢會同咩人接觸攞多d料
其實都幾明顯有人唔想大家知太多蔡以前嘅背景
冇註冊又領養埋對仔女

佢地放料俾傳媒係話「會視如自出照顧兩個小朋友」
唔提蔡家同唔同意

所有消息都特登收埋蔡家全家人
你問黎都多撚魚 唔岩就分開架啦 就算無離婚 香港撚有通姦罪
我早兩日先講 為圓劇情 會越來越多劇本 新角色出現

要人信 先把小學資料放出嚟 唔使俾人知名 爆料者有無當年呢間中學留低證據?
之前D貼文無追返所以唔知有無人講過

『前夫一家』做開詐騙而『菜』最初就係報名援班揾金龜嘅,就以為『前夫一家』係金龜所以就一齊咗,到『菜』之後發覺『前夫一家』原來係老騙嚟所以就離婚,但係『前夫』唔想無咗隻金蛋同埋衰嘢揚哂出街,就用仔女說服『菜』一齊去行騙揾老襯,所以『菜』之後就揾到『啖二代』結婚釣金龜諗住同『前夫一家』夾計騙水魚。

但之後『啖二代』唔肯同佢簽紙,所以前夫一家以為『菜』想用呢個借口想撇甩佢地,同埋『菜』又發覺跟『啖二代』好似仲有前途,所以亦有心同前夫攤牌同分贓,『前夫一家』聽到就怒火中燒加上驚『菜』會爆大鑊會令『前夫一家』血本無歸甚至坐監過世,所以就同『菜』嚟一個魚死網破,諗住起碼可以攞哂『菜』個份加埋保險個D,宜之後又可以用仔女嚟博『啖二代』同情拗返多少油水。

以上純為個人推測
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞