蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike

玄學家乜都知啦你! 仲洗討論咩
大家吹咁耐,忍唔住都要先傾妥一點:

我就唔信成65才仲咁為層樓同幾千萬拉大隊咁癲囉!!
就算乜仇恨,洗唔洗要咁多人參與溶左條女??落紅蘿葡似引狗食,直頭似老黑電影家法橋段??

有冇熟呢瓣專家/老編鬆幾句??
點解要吹風向,要pr 打手,有咩好處
同埋Abby 出錢叫人買會變得合理,因為佢嫁左俾有錢人,令人覺得錢係譚仔俾,唔會問,而落家公名,令成件事更合理, Abby 都唔想上身。
香港警察點解唔信
條友好撚煩block撚左佢
可以留意一下「快樂人生巴」大量作出無意義留言想膠化討論

而家現有未證實資訊:

蔡母指譚方俊及蔡天鳳10歲在國際學校認識,似乎未對得上
我會傾向呢個推測
因為詐騙犯,推主婦阿媽出黎破產,
有能力潛逃返大陸,個鄺球養情婦,
樣樣都係錢

而且根據之前個popo留言

鄺球原來撈咗偏咁耐,
都應該見過世面,
搞咩要去到殺人,仲要親自黎,
應該真係傾唔掂數仲要反晒面
因為佢地都唔想查

你睇比卡超 蛋餅強 仲有姓蕭條黑警處長 平時唔係好鍾意攞彩 但今次一粒聲都無出過
依家呃錢手法少左倫敦金
反而成日收到賣假luxury msg 假袋生意好高紅利
唔少普通人搵代購自用 有啲買黎送俾另一伴
唔知係假袋 就算知又退唔到 自己硬食

最記得有條友話佢對朋友好好 幫朋友搵個‘vip’
人地唔俾錢當無事都無問題
但根據之前個popo留言

又話前夫同死者係同學
你咁講又係喎
大伯一月正式轉 租屋都係近幾星期事
未計大伯本身都可能成日車開死者一家
租屋本身都可以有好多原因 比個細仔住又得 自己同情婦都得
唔一定真係一開始就諗住落殺手
原來大伯仲同譚仔仔一齊睇戲
https://lih.kg/3320007
呢單野差佬都唔敢查落去
叫佢執執D年份好D喎
中一,二同學
話佢呀媽中一改嫁
後父之後搞礦發大達乜乜乜(即係一年內發生?)

中二會同學仔交代晒屋企背景睇得出佢超級有交帶
所以佢有動機報警 因為越快切割 就越能劃清界線
佢提出左十問同呢個po 好似
例如點解佢咁有錢唔幫佢前夫家人還錢 等佢地唔洗破產
仲有幾千萬咁多交易兩公婆點樣唔結婚
"快死人牲巴"似係犬…
一年級都係5歲咋嘛
而且同齡又後生結婚,好有可能係同學
當然個popo寫嘅野係由佢角度出發
所以有啲野未必係真,
例如佢話死者前夫萬能插,
人地只係為呃錢,屌100歲阿婆都肯制,
但前夫可能同啲會拍av+gv嘅男優一樣係異性戀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞