蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
fb見到人爆

Abby亞爸係大陸開鋼鐵廠,讀普通中學,亞爸只望個囡簡單生活無憂健康聽話,唔係大家所估既咩天皇嫂訓練班畢業,係真係有幾億身家左右既富商囉。
Abby讀書係酒吧遇上MK前夫刻意搞大有錢囡個肚,睇中呢個傻婆又蠢又天真當長期飯票,Abby細個亞爸亞媽長期係大陸做生意,得工人姐姐湊,缺乏家庭溫暖缺乏父愛,比阿智導佢食大麻食毒品控制住,加上有對仔女係手,心軟又上癮,亞智本身想導埋阿Chris食可樂,好彩人哋老竇老母識教冇掂毒品。之後就導阿Chris賭錢。

條仔除咗倫敦金,試過係元朗賣手錶,差佬放蛇就搵part time老同頂罪。所以每一次法律都制裁唔到佢越嚟越大膽。

如果涉及毒品, 咁有d位又講得通
其中一個bug 位係
首先已經變得有錢既話 冚家申請哂落香港唔會有咩問題
而如果要洗錢要人頭 蔡成個家庭本身都有唔少人
2公婆、三個女、另外五姐仲有兄弟姊妹+姪仔姪女
要本身係香港人既仲會有可能死者親生老豆長輩(未死既話)
跟本冇一個理由會搵死者既前夫一家 仲要知道成家都有問題既
之前D貼文無追返所以唔知有無人講過

『前夫一家』做開詐騙而『菜』最初就係報名援班揾金龜嘅,就以為『前夫一家』係金龜所以就一齊咗,到『菜』之後發覺『前夫一家』原來係老騙嚟所以就離婚,但係『前夫』唔想無咗隻金蛋同埋衰嘢揚哂出街,就用仔女說服『菜』一齊去行騙揾老襯,所以『菜』之後就揾到『啖二代』結婚釣金龜諗住同『前夫一家』夾計騙水魚。

但之後『啖二代』唔肯同佢簽紙,所以前夫一家以為『菜』想用呢個借口想撇甩佢地,同埋『菜』又發覺跟『啖二代』好似仲有前途,所以亦有心同前夫攤牌同分贓,『前夫一家』聽到就怒火中燒加上驚『菜』會爆大鑊會令『前夫一家』血本無歸甚至坐監過世,所以就同『菜』嚟一個魚死網破,諗住起碼可以攞哂『菜』個份加埋保險個D,宜之後又可以用仔女嚟博『啖二代』同情拗返多少油水。

以上純為個人推測

可能四個都係譚家人,所以蔡家無say
屌呢篇野真係似pr / 有心人 度稿,拎出黎拆局
咪係,放佢出黎同背後金主聯絡
個底我都唔知,但你擺埋一齊search呢兩間學校名
就有2012年嘅審訊新聞
佢唔會有人敢接觸 呢個情婦係咪當晚話 你嚟啦 個位 女死者無可能會講上面嘅嘢

當晚屋嗌嘅女人 一係垃圾老母 一係情婦 一定唔會係女死者
想知豹太喺東張訪問把男人聲係咩人嚟
滅口都有份
其實如果真係純不幸事件
洗唔洗俾錢請pr 洗地
補習社係個reply 起完佢覆緊條友開過咩po既內容黎
完全唔撚關事
講中啲咩?
本身冇追開
你老味15歲去酒吧有幾傻幾天真?
又出嚟柒重懶醒咁…追下post啦…前面咪有人講咗前夫係通輯犯所以係搞唔到離婚….之後蔡同譚咪簽唔到紙
無錯 所以請爆料者俾證明
好似前夫咁 又潛逃
佢話中二已經發左大達喎
你有冇睇架?
點解有啲話爺爺嫲嫲有啲話工人姐姐
屋企得幾億資產俾七千萬佢寫人地名都幾大方
同埋都解唔到點解之前結緊婚鄺家最霉嗰時反而唔幫手
譚家係第一個報警果個喎
唔驚俾人爆大鑊

覺得譚仔應該無太大關係但解釋唔到之前兩家點會一齊出遊
會唔會殺多啲人
咁個FB點解釋死者老母自己貼"開麻雀館17年"既相?點解要咁驚人知屋企開雀館?
你o岩, 一大堆假文混少少真既, 似想洗白個背景, 應該高登被刪個篇繼父撈偏較貼近真實情況
清洪契仔囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞