蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點(4)

1001 回覆
169 Like 47 Dislike
所以連續幾個po都話死者後面唔止一條水
我係覺得奇怪

因為如果一早plan定殺人
點解鄺球唔一早安排個細仔殺人前離港
而家搞到四個人都入晒去坐
兩個孫無人睇

殺一個女人,其實唔需要四個人

所以我諗緊係咪一開始係無諗住殺,但可能用其他方法令死者就範(包括綁架)
中間人 邊個有生意咪做邊個
120 會唔會麻雀集團/公會,安排其中一間店既人座?
唔係熟客,而係員工
大家自己判斷下仲繼唔繼續聽呢條友鳩噏啦
佢同一番說話講過好多次
唔係研究案情咁簡單

上面個fb個中同爆料話死者自稱後父做礦
蝗國做得礦一定要有地方政府撐/國企先做得
咁資金來源實複雜
無咩問題,係你太先入為主
一見有人提出疑點就覺得係幫住兇手
我係覺得奇怪

因為如果一早plan定殺人
點解鄺球唔一早安排個細仔殺人前離港
而家搞到四個人都入晒去坐
兩個孫無人睇

殺一個女人,其實唔需要四個人

所以我諗緊係咪一開始係無諗住殺,但可能用其他方法令死者就範(包括綁架)
再一但問號:

條老犬開聲話要收條女皮(村屋架步明顯係老謀),當2仔1婆未殺過人,要佢地3個同時唔勸止仲全員支撐,仲係自己家人,SoInteresting囉!!
你條煩膠都幫佢帶風向,咁上面啲人真係無block錯你
問題係一早買定豬肉刀律肉刀
仲有凍肉鋸,凍肉鋸無可能隨便買
一定係老謀
所以如上面係荒謬,logically,我幾懷疑一早就係做開嘅人才團隊!!
你講得有d位岩既
我諗實際上可能真係得大伯同前老爺係落手
佢老母同前夫冇落到手
而點解細仔冇一早著草
係因為佢地跟本冇諗過著草!!!!
佢地本身諗住譚仔果邊冇咁快報警
警察更加唔會咁快開file做野
點知就真係咁快
佢地本身預可能兩,三日內就搞掂條屍
以為警察起碼第三四日先做野
佢地諗住到果時就夾好口供扮到蔡真係失蹤
就算睇cctv知道佢地黎過大埔呢度但係到時條屍已經唔見左
所以跟據佢地預算 由頭到尾都唔洗走佬
正正常常答返警察問題
跟住單case就會當普通失蹤不了了之
除咗一早買工具,上面有人講返佢一早租定地方俾骨妹

我唔明佢有錢租豪宅收埋個細仔,
點解唔攞筆錢喺郁手前送走佢

反正佢個細仔衰詐騙果時佢都係送佢返大陸
你諗吓都知

一個普通家庭 為乜要用到咁大個煲 仲有又鋸 又碎肉機

佢諗住用間屋開餐廳? 話無計劃謀殺點都講唔通 D架生係用嚟毀滅屍體
冇諗著草,幫情婦貴一貴租定豪宅住就講唔通
做乜鳩係咁紅色大字
可能諗住拉哂幾個,大家不停亂比口供擾亂啲狗?
咁樣殺人先係有邏輯思考係當中
應該係有三路人馬
天王嫂訓練營唔想有人燒到自己個雞竇
痰家唔想人起自己新抱底, 應該係為兩粒孫
後父一時吹娛樂公司/鋼材/工程/地產,我估應該真係涉及撈偏,驚有人查落去

結果三路人馬都各派pr扮知情人落場,故事玩到接唔上
果條傻鳩黎 block左佢就得
打野又1999 內容又成個白卡咁
準備得嗰啲工具就幾明顯預謀殺人架啦,過程就有可能計劃之外
但始終有個好決定性問題係動機同目的係乜野
「謀財害命」係表面上好似好合理,但係諗下點實行就樣樣野都卡着
但咁樣係4個結局都俾人拉晒再博
咁點解唔似一般人諗法:一條友頂晒佢

當初大學教授電線殺妻,都有人估過係個女嘈交時錯手殺,但老豆頂罪
應該係4個一早傾掂數...大伯做司機...前夫中途上車同佢講數...講唔掂就已經扑暈佢...之後車佢去龍尾村ko同肢解
所以就解釋到點解租定屋同買定晒工具...係有晒預謀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞