[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
我想問吓呢申請wk locker係咪一定要去返wk申請?
聽人講maggie ng教calculus幾好 係咪真
如果好既話我就去sit佢堂
之前upload嗰張相唔合規格 到宜家都未upload張新嘅上去 係咪冇學生證攞
之前upload嗰張相唔合規格 到宜家都未upload張新嘅上去 係咪冇學生證攞

即場影相
點解好似好少LC人嘅
我想問吓呢申請wk locker係咪一定要去返wk申請?

唔係
Locker表格系吾系可以系ik拎上網搵吾到得2012/2013年度
Locker表格系吾系可以系ik拎上網搵吾到得2012/2013年度

系你老母
要系你老母幾多次啊

系你老母
要系你老母幾多次啊

仲要吾你老母
有冇psy fm tg gp?
唔打算參加活動怕識唔到人
搵哂成個post 無人講過AIRCRAFT SERVICES hd

同學

halo 終於有
點解好似好少LC人嘅

LC

TG: ho2305

Tg:manlkd

Tg @omg531

開左,要入留tg

@stefancch 唔該巴打

Tg:manlkd

Tg @omg531

開左,要入留tg

@stefancch 唔該巴打

放business 科既書
Eas I II business綠色書
Marketing 書 加 練習本
Cct思方導行 一本
CCn 2101 fa書
Ccn 1007 itb既書
Econ既exercise 一本
有意tg: https://telegram.me/hkccbook123
新生注冊要喺邊度入去
有冇人中文冇3想考返igcse博入三大?

上eaa網睇有london同cambridge兩個 有冇人知有咩分別or係咪兩個都認可 因為london嗰個九月有得報名啦

我之前係報cambridge

提提你:九月報名果個好似係冇中文考架喎
要考就最快5月考,等到8月先網上睇到成績

8月先出成績會唔會影響到派offer結果
仲有想知難唔難考

igcse一問
https://lihkg.com/thread/182768?ref=ios

小三程度
Btw口語同聆聽係咪都係要用普通話
利申: 想去

上網睇過兩個exam都要5/6月考嗰個先有中文考 但edexcel要考埋oral and listening 但written test易極多! cambridge就唔洗考oral同listening 但睇落paper 2好似幾難(上網睇佢15年past paper) 你諗住報邊份

上eaa網睇有london同cambridge兩個 有冇人知有咩分別or係咪兩個都認可 因為london嗰個九月有得報名啦

仲有想知難唔難考

應該冇乜問題
但係會成日驚自己個igcse fail左,搞到冇左個offer
BTW份卷好淺(小學程度左右),我裸考都A左

上網睇8月尾先出成績 照計non ju都出哂offer 咁係咪第一年升返上大學冇望啦

系你老母
要系你老母幾多次啊

仲要吾你老母

好煩 唉仲要同科

系你老母
要系你老母幾多次啊

仲要吾你老母

好煩 唉仲要同科

可能傻膠姐

系你老母
要系你老母幾多次啊

仲要吾你老母

好煩 唉仲要同科

可能膠姐

系你老母
要系你老母幾多次啊

仲要吾你老母

好煩 唉仲要同科

可能膠姐

新會然就新會然啦

仲有想知難唔難考

應該冇乜問題
但係會成日驚自己個igcse fail左,搞到冇左個offer
BTW份卷好淺(小學程度左右),我裸考都A左

上網睇8月尾先出成績 照計non ju都出哂offer 咁係咪第一年升返上大學冇望啦

有個year2 fd都趕得切,入番大學
但係其實冇3322已經好難第一年升返。。
不過考左試左先再算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞