[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
走曬d新生講座 開學先返會唔會出事 有事做
有冇讀acct嘅同學仔?我諗住乜迎新活動都唔報

acct
我都諗住咩都唔報
呢到有無人讀stat

唔會有事 又唔係必須出席
除非個日派學生證
呢到有無人讀stat

呢到有無人讀stat

year1?
呢到有無人讀stat

year1?
有冇讀acct嘅同學仔?我諗住乜迎新活動都唔報

acct
我都諗住咩都唔報

唔洗報啦
我同班果d 咩都冇報過

唔會有事 又唔係必須出席
除非個日派學生證

學生證註冊派
勸大家唔好參加咩ocamp,oday
努力讀好書入u玩啦,如果真係想玩,
讀asso玩咩丫,識到既人可能岩玩,
但唔代表岩一齊做project啊個啲。
會唔會識唔到gpmate

認同 d ocamp唔知做乜7野
想入u既唔好去 比心機讀書 識d好gpmate啦
係咪reg day個時段去就得?
定係佢話1點-3點要全程留係到?

真心講 去o camp day個幾日 真係咁大影響咩 你有心讀就去左都爆4 無心讀唔去你都唔過3啦 未去過 去見識下我覺得無問題喎
個Induction programme唔去會唔會有好大影響
因為個日我唔係香港

真心講 去o camp day個幾日 真係咁大影響咩 你有心讀就去左都爆4 無心讀唔去你都唔過3啦 未去過 去見識下我覺得無問題喎

呢樣真 而且去ocamp都係頭一個月影響得你幾多 之後reu咪睇你自己handle唔handle到再決定去唔去

呢樣真 而且去ocamp都係頭一個月影響得你幾多 之後reu咪睇你自己handle唔handle到再決定去唔去

你sem1要識gpmate就頭一個禮拜就識晒啦 堂堂都同一班人上

你sem1要識gpmate就頭一個禮拜就識晒啦 堂堂都同一班人上

去完ocamp識完啲朋友,到時又reu,咁岩讀同一科,見到面,不如同一組?你點答?話唔好?
識班戰友,一齊做project好過啦
退學係咪直接走去ic同佢講就得?

OAA要撳退學掣
今日中午前撳咗就預備佢要求嘅文件聽日交去CC
無撳嘅話...

但本身我下年升year2喎

唔交錢就自動幫你退

但我defer左學費 照舊無交錢就得?
ocamp係迎新講座果日先報?

唔係 大o依家報緊 Soc ocamp就係開學頭一個禮拜分別會有兩日係hhb同wk個hall到擺booth比你報

咁係咪冇科嘅o報
如果想識gpmate
報咩好 soc o好似好伏

你sem1 所有科都係同同一班人一齊上 基本上唔會識唔到gpmate
去紅磡註冊有咩要帶?
有冇人有ocamp攻略
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞