[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
有冇人知學生相係咪要印咗出嚟再scan

我影完證件相再scan,但唔係好識點整到1mb

我都唔識

唔介意可以用手機影

我都係手機影 得幾十KB

都係落影相鋪影算數,影完印出嚟再scan

點解要俾錢人賺

唔識影,自己影好麻煩
用pps交留位費係咪就唔駛俾payment receipts or proofs,淨係俾no. ?
你地D收據,聲明書同學生相係咪都係用電話影?

我都唔識

唔介意可以用手機影

點解要俾錢人賺

唔識影,自己影好麻煩

揸住部手機
對準個位影咪得

我都唔識

唔介意可以用手機影

點解要俾錢人賺

唔識影,自己影好麻煩

揸住部手機
對準個位影咪得

我都影左證件相再scan
有冇人知e banking個reference no. 係邊
原來張聲明書有得印
冇張野ge巴打可以上hkcc個網印
payment receipts or proof係咪交5000蚊個收據?
HKCC: 你於本院網上系統OAA上載的學生相片因像素過低未符合特定相片規格,請盡快登入OAA重新上載符合規格的學生相片。有關學生相片之規格請參閱新生指南內第一頁。

我未upload都收到呢條msg
但我up極都無反應
HKCC: 你於本院網上系統OAA上載的學生相片因像素過低未符合特定相片規格,請盡快登入OAA重新上載符合規格的學生相片。有關學生相片之規格請參閱新生指南內第一頁。

me too...好麻煩
想問有無BC人啊?
想問有無BC人啊?

廿火
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

我用影證件相隻CD都係咁
交晒野係咪會出現左有得delete果個選項就可以等佢聽日收?
同埋交左相冇講果d像素唔得係咪唔使理啦?
交左兩日錢都仲未顯示Settled 是否正常?

我14號交到而家都未顯示settled
有冇人 有紅色個本野
可以影一影 有版係有哂日期流程同埋照片規格個頁俾我?

佢sd sms通知你?
除咗sms 仲有冇email通知你?
我唔係香港 驚miss咗佢條sms

佢sd sms通知你?
除咗sms 仲有冇email通知你?
我唔係香港 驚miss咗佢條sms

得SMS
WK d人係咪特別mk 早有所聞
有冇人 有紅色個本野
可以影一影 有版係有哂日期流程同埋照片規格個頁俾我?

有d手震反光
學生相聽日遲幾個鐘upload有無事㗎 唔記得左去影
WK d人係咪特別mk 早有所聞

男唔係MK就自信毒撚
女唔係MK就柒頭偽文青,再唔係就柒撚到上太空嘅偽韓
學生相聽日遲幾個鐘upload有無事㗎 唔記得左去影

而家拎部手機去搵道白色牆影咗佢算啦
唔怕柒嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞