[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
想問hkcc有冇得申請信用卡同有冇notebook優惠
有嘅話邊到搞
我想問cc有冇自己科嘅細o?

冇 得soc ocamp
Programme本身冇o camp玩
想問hkcc有冇得申請信用卡同有冇notebook優惠
有嘅話邊到搞

notebook ownership 冇記錯依幾日應該有roadshow(至少poly係)
不過上年都係開咗學一段時間先有
地點係2樓(wk)
你可以留意下email
依啲活動院校會有通知
今年science fm,sem1要讀6科,有calculus 同 introduction to probability and statistics, 冇讀m1/2會唔會好難追?

另外想問讀science可唔可以升到ust cs或poly computing,係咪最好轉IT?
想問下報左大O既fm有人通知你未
今年science fm,sem1要讀6科,有calculus 同 introduction to probability and statistics, 冇讀m1/2會唔會好難追?

另外想問讀science可唔可以升到ust cs或poly computing,係咪最好轉IT?

讀Pr嘅fm們可唔可以留低tg大家開個gp
想問下報左大O既fm有人通知你未

poly電腦優惠
cc可唔可以買

可以 不過cc自己都有另一個優惠
有冇人報咗大o

班友淨係向我派傳單 sell都冇sell 偈都冇傾過 我太柒

有冇人係咁

係咁比人捉傾計
有冇人報咗大o

班友淨係向我派傳單 sell都冇sell 偈都冇傾過 我太柒

有冇人係咁

係咁比人捉傾計

直頭唔撚理我
傳單都唔撚派啊

唔係靚仔靚女就冇份玩ocamp
我想奶腳啊

讀cc就認真讀書啦

係好難追定轉it

如果轉IT要讀完sem1先有得轉(問過staff),calculus 同 introduction to probability and statistics 兩個學系都係 compulsory,所以都要讀
今日嘅helper講野太lur太急
聽唔切Locker點樣申請
有無人聽得切
year2入三大係咪都會睇dse 成績?

會考慮
基本上入返3大要full cert(唔理year 幾)+dse at least >=18
當然有個別例子
不過依個數據就比較多人講同認同嘅

16 17分係咪就冇可能入3大
去注冊係咪帶份form就得?

Form,身份證,取錄通知書,筆
未夠18歲嘅帶埋份家長同意書

會考慮
基本上入返3大要full cert(唔理year 幾)+dse at least >=18
當然有個別例子

唔係 咁你爆4interview好嘅自己有機
但係比較多例子都係>=18咁解啫
所以加油啦 實有機

會考慮
當然有個別例子

唔係 咁你爆4interview好嘅自有機
但係比較多例子都係>=18咁解啫
所以加油啦 咁樣就實有機有三大
有冇社工既同學仔

我想問cc有冇自己科嘅細o?

冇 得soc ocamp
Programme本身冇o camp玩

Apss咩黎
利申 今年apss ocamp既人
有無人聽得切

同問

係好難追定轉it

唔難追 你操多d數就得
想入cs點解會揀science
有無人聽得切

同問

填form交去ik 記得帶八達通比錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞