[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
交完5000同upload完文件無任何通知嘅

me2 仲要冇settled
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

想問sem1有咩要注意?BC想拿高GPA難唔難?Lecturer教得好嗎 thx!
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

想問sem1有咩要注意?BC想拿高GPA難唔難?Lecturer教得好嗎 thx!

Lecturer教得好啊,仲好好人,不過唔好reg janet就得。 不如講下你dse每科拎咩grade,普通話你o唔ok,再答你會讀成點
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

Lecturer教得好啊,仲好好人,不過唔好reg janet就得。 不如講下你dse每科拎咩grade,普通話你o唔ok,再答你會讀成點

我中英通都4但係maths就2
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

好想拿到高GPA升UGC Roar~
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

咁你bc主要課程一定應付到,中英文都唔差。
唔好上莊,留返升返u先。

elementary stat自己比心機讀好啲,
我maths都2,都拎左b+,唔洗驚讀個科maths。

普通話唔知你o唔ok,拼音學好啲。

critical thinking落力啲溫,啲人一係好高分,一係好低分,好兩極。

Phonetic 學定ipa, 我自己覺得係最chur既一科,得閒既話上網學定先

呢科升學率幾好,加油
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

critical thinking落力啲溫,啲人一係好高分,一係好低分,好兩極。

Phonetic 學定ipa, 我自己覺得係最chur既一科,得閒既話上網學定先

呢科升學率幾好,加油

多謝大碼超人提點 我會努力的 你係咪已經上岸啦? 唉 最緊要遇到好groupmates...

有無野想問啊關於bc

呢科升學率幾好,加油

多謝大碼超人提點 我會努力的 你係咪已經上岸啦? 唉 最緊要遇到好groupmates...

係啊 遇到正常groupmate就得 主要靠自己
By the way 呢科3.2開始有中或英文offer
如果想入其他科,我就唔係好知。
Ied 3.2 language studies/ 3.2 city chinese and history 3.2 lingu translate/ 3.4 lingu ces /3.5ied bed english /poly cbs 3.7

仲有其他u但無問佢地拎幾高gpa 到時你可以去3樓7仔對面間房睇本野,會有講bc拎咩grade入咩科咩u

lecturer話bc係文科入面升u率最高 我自己覺得比較少人懶懶閒,可能因為入bc中英文最少都要有3,所以成績相對地比其他科啲人好。

希望你入得返u

呢科升學率幾好,加油

係啊 遇到正常groupmate就得 主要靠自己
By the way 呢科3.2開始有中或英文offer
如果想入其他科,我就唔係好知。
Ied 3.2 language studies/ 3.2 city chinese and history 3.2 lingu translate/ 3.4 lingu ces /3.5ied bed english /poly cbs 3.7

仲有其他u但無問佢地拎幾高gpa 到時你可以去3樓7仔對面間房睇本野,會有講bc拎咩grade入咩科咩u

lecturer話bc係文科入面升u率最高 我自己覺得比較少人懶懶閒,可能因為入bc中英文最少都要有3,所以成績相對地比其他科啲人好。

希望你入得返u

宜家先見到 解答得好仔細呀 多謝你咁有心幫我呢d新人
有冇巴打係交左$5000 upload晒啲野
但係到依家個status都仲未係settled?

另外想問下 要申請資助係咪要等到有學生證先申請得?
星期日 CC開唔開?
想返去印下野
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

我覺得dse成績同asso讀得好唔好 唔太關事.
我dse english lv 3 讀Analysis Of English Grammar 有A
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

我覺得dse成績同asso讀得好唔好 唔太關事.
我dse english lv 3 讀Analysis Of English Grammar 有A

利申: EBC 巴打
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

加油.
我中文2 , 英文3 , 數學2
Chinese commu 同English for Academic studies 都有B+
Elementary statistics 同Analysis Of English Grammar都有A

唔係哂命,無咩值得哂命,只係想講
結論dse成績同asso成績唔係超大關係,
努力 同 用心付出 係最緊要...
諗起差唔多日日係hkcc圖書館夜晚10點先走, 條街好黑, 好靜無咩人.
果種感覺 好令人回味
想問有無BC人啊?

有無野想問啊關於bc

加油.
我中文2 , 英文3 , 數學2
Chinese commu 同English for Academic studies 都有B+
Elementary statistics 同Analysis Of English Grammar都有A

唔係哂命,無咩值得哂命,只係想講
結論dse成績同asso成績唔係超大關係,
努力 同 用心付出 係最緊要...
諗起差唔多日日係hkcc圖書館夜晚10點先走, 條街好黑, 好靜無咩人.
果種感覺 好令人回味

我係EBC, 但第1年大家讀既subjects都差唔多.
我想問個兩萬幾學費幾時比得?
Oaa個網係咪up哂上去禁提交就得

oaa寫八月八5點前嘛
Oaa個網係咪up哂上去禁提交就得

照計就係

oaa寫八月八5點前嘛

有冇話幾號先交得
因為佢好似仲未有settled
放mo,stat,fa書
https://t.me/Kindak
好懷念以前
2014畢業生留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞