[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
勸大家唔好參加咩ocamp,oday
努力讀好書入u玩啦,如果真係想玩,
讀asso玩咩丫,識到既人可能岩玩,
但唔代表岩一齊做project啊個啲。

認同 d ocamp唔知做乜7野
想入u既唔好去 比心機讀書 識d好gpmate啦

真心講 去o camp day個幾日 真係咁大影響咩 你有心讀就去左都爆4 無心讀唔去你都唔過3啦 未去過 去見識下我覺得無問題喎

呢樣真 而且去ocamp都係頭一個月影響得你幾多 之後reu咪睇你自己handle唔handle到再決定去唔去

你sem1要識gpmate就頭一個禮拜就識晒啦 堂堂都同一班人上

去完ocamp識完啲朋友,到時又reu,咁岩讀同一科,見到面,不如同一組?你點答?話唔好?
識班戰友,一齊做project好過啦

話唔好未唔好囉 其實係無問題 reu你都可以唔次次去㗎 唔好所有野都賴落o camp到 要識戰友邊到都識到啦 我其中一個戰友就係o camp識
我想問hkcc可唔可以用polyu個個notesbook關係
如果可以fm 幾時先會有學生證同學校個人email
唔該咁多位巴打
大o有三日p day係咪要去晒
我想問hkcc可唔可以用polyu個個notesbook關係
唔該咁多位巴打

你注冊嗰日就會派學生證同教你開hkcc個email

個人認為, ocamp可以照玩, 但唔會多, 報一個就好
玩幾日根本唔會影響你之後讀書
若然你係無心向學, 就算你唔玩ocamp,你都唔會比心機讀書

有心想升大學既人記住, 你要預左接住兩年會好chur好辛苦
你必須要擺好多時間讀書 ocamp 你當係輕鬆下 輕鬆過後就要好比心機

當年我都好掙扎究竟好唔好報ocamp 曾經都覺得入得asso 學咩人玩ocamp 應該升上大學再玩 但宜家回望番 好彩當年有玩下ocamp 如果唔係asso生涯就幾悶下

利申: 有玩, 升3大
有無sosci psychology 巴絲打?
唔該咁多位巴打

我都想知申請hknotebook嗰個acc嗰陣係咪照入polyu就得?

到時上堂隔離位就係groupmate
我一直以為迎新嗰啲野係8月尾先搞
同埋以為註冊嗰日會有
O camp嗰啲係唔係今日停曬報名了?
唔知邊到有新生既資訊可以睇下
新生8月有咩要做or留意?
同埋有冇新生或者acct既tg gp?

到時上堂隔離位就係groupmate

groupmate呢啲可有可無
自己做晒咪得囉

讀asso的確要必要時一個人爆晒group project既決心
冇既就真係祝你好運 次次都撞到好組員
我一直以為迎新嗰啲野係8月尾先搞
同埋以為註冊嗰日會有
O camp嗰啲係唔係今日停曬報名了?
唔知邊到有新生既資訊可以睇下
新生8月有咩要做or留意?
同埋有冇新生或者acct既tg gp?

同問 新生/acct tg gp
pay freshman 有無咩想知 可以問下我

psy
psy fm路過
有無TI人
吾知有冇mkt fm group
EBC 路過

讀psy 上poly或者city gpa 要大概幾多?3.5得唔得?
有無TI人

而家仲有無得報ocamp?
有無TI人

有冇興趣開個tg grp
報左IT好驚讀唔掂
Gpa 大概要幾多左右先升到上八大
同埋邊科易升d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞