igcse一問

30 回覆
0 Like 0 Dislike
小弟收到offer,
但要考個igcse去補個DSE中文
其實有冇Ching考過??有冇咩Resources有用?
小弟收到offer,
但要考個igcse去補個DSE中文
其實有冇Ching考過??有冇咩Resources有用?

邊到有得買igces啲書
Igcse中文
識寫字就得 唔洗擔心
Igcse中文
識寫字就得 唔洗擔心

絲打,咁個formal係點?似DSE?
M好簡單
M好簡單

m係
我想講呢 igcse <<<<<gcse<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<ukAlevels 仲要係中文 ukal 中文已經係識字都有A 你唔洗咁緊張
Ching,收唔收到信幾時考?我都有報igcse 中文
IGCSE淺撚過會考多多聲
中文更加係識字就A*
唔呃你,中文科程度同小一差唔多
我好多年前裸考全部科A*

例如listening就係爸爸同個女,傾下今日食左乜,咁2個選項 蘋果 同 橙,揀一個
作文就例如,你阿姨就快黎香港玩,你用100字去寫封信比佢,介紹有乜春好玩

難度應該就在於寫100字囉
唔呃你,上網搵下pastpaper就知
IGCSE淺撚過會考多多聲
中文更加係識字就A*
唔呃你,中文科程度同小一差唔多
我好多年前裸考全部科A*

例如listening就係爸爸同個女,傾下今日食左乜,咁2個選項 蘋果 同 橙,揀一個
作文就例如,你阿姨就快黎香港玩,你用100字去寫封信比佢,介紹有乜春好玩

難度應該就在於寫100字囉
唔呃你,上網搵下pastpaper就知

sorry睇返其實係400-600字
不過都好少啦
今個星期日考igcse 中文oral 留名
個fd 裸考98/100 A*

係咪要準備兩幅圖片 唔係好明要點做
識人中文2年連續lv2
但係igcse攞A*
igcse啲卷易到仆街
你想edexcel個網睇返啲pp就知

咁撚廢?
你考小二中文都唔合格就唔好去考啦

我都想知準備咩野圖片

我都想知準備咩野圖片

有無人知要咩圖
其實想知佢speaking個formal點考
推一推先,我都想問下speaking圖片係咪上網搵就得
想問下Cambridge 係咪難過edexcel
之前報錯左 但都要考了
同埋想問下點樣知考試場地
之前報錯左 但都要考了

呢個無口試 得reading writing 兩份paper的
之前報錯左 但都要考了

Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞