[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
有無人會grant loans

我會 係咪開左學先有得搞

唔係 而家已經搞得 上學資處個網申請

Thx ching
賣書: Math & stat
cct 思方
2本100% new 有意留tg
Mechanical engineering hd嘅同學你喺邊
搵晒成個post3個都唔知有無

唔太發現有人

可能呢科真係少人⋯

呢科50人到比起其他係少 不過唔洗驚啦 開學番ic foster day就識到人 利申:grad左已經掛住kk

呢科會唔會好難升
註冊遲到點算
註冊遲到點算

4點前到就ok
唔洗一定跟佢比嘅時間去
Mechanical engineering hd嘅同學你喺邊
搵晒成個post3個都唔知有無

唔太發現有人

可能呢科真係少人⋯

我個fd想識同學仔
註冊遲到點算

4點前到就ok
唔洗一定跟佢比嘅時間去

thx 搞到我早餐都未食就飛撲過去地鐵站
想問如果交哂錢 有冇機會退學(最好拎得返d錢)
上oaa搵唔到點退
心急人上

去ik拎退學表 開學前交先有得退學費

thanks巴打
咁係咪ik拎完填完有無話邊到遞form?有無幾時會批?
同埋想問係咪有得退全額 想報第二間cc
感激不盡

有冇社工既同學仔

👋🏼👋🏼有呀

有冇tg gp
想問下幾時開始可以租locker?
Btw有冇business ns人

我都係business ns

我又係
賣ccn 1008 stat 書
Eas I II business綠色書
CCn 2101 fa書
Tg: ayoungmufc18
想問如果交哂錢 有冇機會退學(最好拎得返d錢)
上oaa搵唔到點退
心急人上

去ik拎退學表 開學前交先有得退學費

thanks巴打
咁係咪ik拎完填完有無話邊到遞form?有無幾時會批?
同埋想問係咪有得退全額 想報第二間cc
感激不盡

我諗應該都係交比ik 我都未交 答唔到你
有得退全額 但都要大約2個月先退到
但我唔清楚你個理由會唔會退比你

我又係

我地呢科有幾多人
感覺好似好多
想問下business ocamp幾時有得報
D工作坊係咪冇撚用?
我聽完個talk就走左 乜柒都冇報
放business 科既書
Eas I II business綠色書
Marketing 書 加 練習本
Cct思方導行 一本
CCn 2101 fa書
Ccn 1007 itb既書
Econ既exercise 一本
有意tg: https://telegram.me/hkccbook123
今年science fm,sem1要讀6科,有calculus 同 introduction to probability and statistics, 冇讀m1/2會唔會好難追?

比D心機温下書, 做下tutorial exercise
calculus 同 introduction to probability and statistics 考試卷年年都差唔多
有冇人中文冇3想考返igcse博入三大?

有冇人收到學生報ocamp電話
讀Engine 無讀M1 M2同埋physics唔太勁會唔會追唔上?
好似好多engine佬,大概有幾多?

我又係

NS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞