[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
今日嘅helper講野太lur太急
聽唔切Locker點樣申請
有無人聽得切

同問

填form交去ik 記得帶八達通比錢

ik全寫系咩?
有無人聽得切

同問

ik全寫系咩?

information kiosk
今年science fm,sem1要讀6科,有calculus 同 introduction to probability and statistics, 冇讀m1/2會唔會好難追?

另外想問讀science可唔可以升到ust cs或poly computing,係咪最好轉IT?

係好難追定轉it

唔難追 你操多d數就得
想入cs點解會揀science

揀STAT冇M1/2難唔難追??
上返U既話入咩科比較好
有無人聽得切

同問

ik全寫系咩?

information kiosk

Thx soooo much
今年science fm,sem1要讀6科,有calculus 同 introduction to probability and statistics, 冇讀m1/2會唔會好難追?

另外想問讀science可唔可以升到ust cs或poly computing,係咪最好轉IT?

係好難追定轉it

唔難追 你操多d數就得

揀STAT冇M1/2難唔難追??
上返U既話入咩科比較好

其實好多人都冇m1/m2底 唔洗太擔心

係好難追定轉it

唔難追 你操多d數就得

因為佢係比conditional offer我,放榜個日,on99地衝左去拎offer之後幾日先知原來放榜個日可以轉,跟住打過去cc問,佢話可以轉但要過埋sem1先轉到

thx巴打
想升返上soc sci 係咪最好要報返asso socsci
我報咗business
我想問張新生注冊表格係咪要上網print
想升返上soc sci 係咪最好要報返asso socsci
我報咗business

多數都要
如果你想讀sosci (又唔擔心就業) 我建議你sem 1完左就填表轉科
我想問cc有冇自己科嘅細o?

冇 得soc ocamp
Programme本身冇o camp玩

Apss咩黎
利申 今年apss ocamp既人

有咩 sor
話說apss係咩? applied social science?
真係唔知道有
我想問張新生注冊表格係咪要上網print

到期時有得攞黎填
想問下幾時會知邊日開學?
有冇人中文冇3想考返igcse博入三大?
有冇人中文冇3想考返igcse博入三大?

想cu
想問下報左大O既fm有人通知你未

姐係抽唔中 ?

姐係抽唔中 ?

應該系
我D fd頭先三四點被ocamp嘅人奪命追魂call
應該要收到電話嘅收到曬
Science 冇phy同m1m2底會唔會仆街

姐係抽唔中 ?

應該系
應該要收到電話嘅收到曬

毒撚果然係冇得玩
利申: 收唔到

姐係抽唔中 ?

應該系
應該要收到電話嘅收到曬

靚仔靚女咪有電話收
你唔係就....
我報咗business

多數都要
如果你想讀sosci (又唔擔心就業) 我建議你sem 1完左就填表轉科

但係我睇過asso soc sci 嘅課程 要學埋啲我冇咩興趣嘅嘢
但係我又想入返u係讀soc sci 政政嘅科
Science 冇phy同m1m2底會唔會仆街

Yup
讀Pr嘅fm們可唔可以留低tg大家開個gp

tg:cccola
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞