[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
想問下如果新生入學 申請左grant loan 但係交第一期學費果一日未有錢 學校又唔比申請遲交 可以點

第一期學費defer要比經濟困難果個證明 如果有既話 你八月一前打去hkcc講 佢會比你交 但批唔批係第二件事

咁係咪姐係 我而家申請唔批 我如果交唔到學費 $5000留位費都凍過水?
想問下巴打們,申請學資係去邊到搵人

去ik拎form 填完交返去ik就得
想問下如果新生入學 申請左grant loan 但係交第一期學費果一日未有錢 學校又唔比申請遲交 可以點

第一期學費defer要比經濟困難果個證明 如果有既話 你八月一前打去hkcc講 佢會比你交 但批唔批係第二件事

咁係咪姐係 我而家申請唔批 我如果交唔到學費 $5000留位費都凍過水?

係咪reg day會講grant loan 嘅嘢?

今年改咗上網填

今年改咗上網填

year1會係reg day派嗎?thxxx
本身放榜嗰日去報左pr,即日比左offer同交埋5000蚊。但而家諗諗下想入返旅遊相關既科,想轉去旅遊管理呢科。如果放jupas嗰日走去cc同佢講,會唔會比我轉?
本身放榜嗰日去報左pr,即日比左offer同交埋5000蚊。但而家諗諗下想入返旅遊相關既科,想轉去旅遊管理呢科。如果放jupas嗰日走去cc同佢講,會唔會比我轉?

唔好等要轉快手

後日就放jupas,即係我聽日打去cc問定先?
LC 都係wk?
有冇人果5000仲未轉Settled?
唔係好敢交學費
唔係好敢交學費

我未O: 學費都交埋
唔係好敢交學費

+1 學費都交埋
唔係好敢交學費

+1 學費都交埋

學貴唔係都有得攞翻咩?如果ugc 收你
想知grant loan啲野點搞
小弟將會讀year 1
唔夠錢交學費
想問有冇人試過e banking交錢打錯咗debit note no 我岩岩交嗰陣打咗上次留位費嗰個 係咪二萬幾蚊就咁冇咗
小弟將會讀year 1
唔夠錢交學費

遲左了 7月尾要搞
宜家先報有冇機?
想問下 health studies 通常幾時放sem break同埋實習個啲係sem break做?
小弟將會讀year 1
唔夠錢交學費

遲左了 7月尾要搞

下 唔係開學先有得整嘅咩
小弟將會讀year 1
唔夠錢交學費

遲左了 7月尾要搞

下 唔係開學先有得整嘅咩

8月8堆錢想遲交要7月尾搞
認真問 有冇大 telegram group可以add?
health studies 又好似冇group咁
認真問 有冇大 telegram group可以add?
health studies 又好似冇group咁

同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞