[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
我地social science fm 不如開過tg gp

如果有興趣 就留個tg

冇人讀social science?

TG: ho2305

如果有興趣 就留個tg

TG: @ho2305
有冇揀groupmate嘅心得可以分享下?

問佢dse英文有無3或以上

咁我呢啲英文得lv.2會唔會ge人咪好難搵gpmateps.英數拎2 我承認我廢

如果有興趣 就留個tg

登入左四次先搞掂
登入左個電郵之後唔知點解變咗做咁

有冇人可以解答

你登入咗?

睇到好好笑

按登入個掣之後就變咗咁
有冇人中文冇3想考返igcse博入三大?

上eaa網睇有london同cambridge兩個 有冇人知有咩分別or係咪兩個都認可 因為london嗰個九月有得報名啦

我之前係報cambridge

提提你:九月報名果個好似係冇中文考架喎
要考就最快5月考,等到8月先網上睇到成績

8月先出成績會唔會影響到派offer結果
仲有想知難唔難考

igcse一問
https://lihkg.com/thread/182768?ref=ios

小三程度
Btw口語同聆聽係咪都係要用普通話
利申: 想去
想知係咪英文2左 即使考翻ielts 夠gpa
yr1都係冇得升翻上ugc

同問
不過係中文2

同問
不過係中文2

不如把心一横yr 2先上翻ugc

一定有可能 但例子唔多姐
有冇人中文冇3想考返igcse博入三大?

上eaa網睇有london同cambridge兩個 有冇人知有咩分別or係咪兩個都認可 因為london嗰個九月有得報名啦

我之前係報cambridge

提提你:九月報名果個好似係冇中文考架喎
要考就最快5月考,等到8月先網上睇到成績

8月先出成績會唔會影響到派offer結果
仲有想知難唔難考

應該冇乜問題
但係會成日驚自己個igcse fail左,搞到冇左個offer
BTW份卷好淺(小學程度左右),我裸考都A左

如果有興趣 就留個tg

登入左四次先搞掂

Tg:manlkd

一定有可能 但例子唔多姐

聽過有人year cgpa 3.8 中文2入返poly
不過係engine
business真係得好少
搵哂成個post 無人講過AIRCRAFT SERVICES hd

同學
放business 科既書
Eas I II business綠色書
Marketing 書 加 練習本
Cct思方導行 一本
CCn 2101 fa書
Ccn 1007 itb既書
Econ既exercise 一本
有意tg: https://telegram.me/hkccbook123

如果有興趣 就留個tg

登入左四次先搞掂

Tg @omg531

如果有興趣 就留個tg

Tg @omg531

如果有興趣 就留個tg

Tg @omg531

登入左個電郵之後唔知點解變咗做咁

用ie

Tg @omg531

如果想報持續進修基金 要係hkcc邊到打校印
仲有八達通係咪都要自己print出黎申請

Tg @omg531

開左,要入留tg
無報任何o camp

Btw 有冇business巴打?
無報任何o camp

Btw 有冇business巴打?

商科tg group
https://t.me/joinchat/GPYF10LoLIGf1NZvKTV9fw
有冇人讀event management

係咪真係冇人

仲以為無人讀EM
我em hd

終於
巴打不如留低tg傾

呢度好似得我地EM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞