[HKCC]香港專上學院2017新生入門攻略 (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
hm人路過
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
有冇登入過my hkcc睇過下?
有冇開outlook睇下email?
大個仔啦 宜家唔係升小學
點解咩都唔搵咗先再上嚟問?
唔係唔俾你問 但你問埋啲睇個email就知嘅野
唔差在送埋到你口 28號就出啊
記得check住outlook email la
人地俾個email你 唔係當垃圾咁扔埋一二邊唔睇架
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

講真 討論區嚟 你要問我唔通叫你唔好問咩
係見到問埋啲弱智問題 真係忍唔住俾幾粒
真係唔明啲人咩事 個個好似智商負數咁
最好笑嘅係啲人誇張到pw都唔識set
仲有人問過咗報名時間係咪要等下年
真係好誇張

將我心底話講晒出嚟
其實咁多位fm盡量都追下post啦
好多問題之前都有人問過
同埋依到始終係連登
唔該打5p字依啲嘢就真係唔好做
咩5 五 甘 系 都出晒嚟
我知你地係新入
但係你地入得嚟就唔該唔好打依啲字啦
你地私底下打冇問題 不過上得嚟唔該打返正字
另外
希望咁多位fm記得自己其實都17 18歲
最細都17啦
你唔係同我講咁樣樣嘢都要係咁問下話
自己去咗reg day嘅就唔該睇返人地畀你嘅instruction 之後做返人地叫你去做嘅嘢
唔明係可以問 但係又有冇諗過自己要識處理下啲問題呢 自己試都唔試就入嚟問 難聽啲講 中學生可能都仲好過你地
我記得申請日嗰日有講過有啲科要返去本部上堂
咁我想問吓大約有咩科要返去
放business 科既書
Eas I II business綠色書
Marketing 書 加 練習本
Cct思方導行 一本
CCn 2101 fa書
Ccn 1007 itb既書
Econ既exercise 一本
有意tg: [url]https://telegram.me/hkccbook123[url][/url]
Hotel man here
搞咗半日先知email密碼會同myhkcc sync埋

English for Business communication (EBC) 既新生 如果有咩想問, 又想keep住聯絡可以搵我,
send你個whatsapp號瑪比englishmajor0807@gmail.com
當年未入hkcc之前就有師姐陪我傾計, 係安心好多既. 而家都想幫返人

利申: 升year 2
見到咁多HM不如開TG GROUP
我記得申請日嗰日有講過有啲科要返去本部上堂
咁我想問吓大約有咩科要返去

文商 wk 其他 hhb
engine 可以reg去poly上堂
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

真係好誇張

下完全唔知有email呢啲 enroll完全無講過 幾時比左個email我
想問點解完全無soci and culture嘅巴絲

入5入,social sciences ,咩major都有

要請留tg

ce3366
咁多位師兄 有冇方法可以係呢個暑假prepare 定sem 1 學既野先??
利申:yr1 engine fm
咁多位師兄 有冇方法可以係呢個暑假prepare 定sem 1 學既野先??

暑假就黎完
打下機 hea 下好過
唔好搞唔多野

開學之後有排你忙.
有定心理準備11月 同4月 將會係最難捱既日子

暑假就黎完
打下機 hea 下好過
唔好搞唔多野

中中上去 怕用唔慣英文notes上堂 想係呢段時期 熟悉下
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

真係好誇張

下完全唔知有email呢啲 enroll完全無講過 幾時比左個email我

好撚心你啦 reg day已經講哂你想要既答案
你唔用耳聽 唔用腦記就賴鳩人地無講過
講好左8月下旬出時間表 上面都有講28號出
成粒鐘講得最多就係myhkcc email 你都話唔知
自己上返student handbook睇啦 知唔知咩黎啊
reg day有講 上面有link 上網搵到架
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

真係好誇張

黎緊要係cc對住班咁既fm真係想死
利申 某ocamp組媽
ocamp係咪睇樣揀人
開4?
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

真係好誇張

利申 某ocamp組媽

自己唔留心 冇心裝在 仲學人派
笑死
好啦 我當你冇留心 唔知有email
你冇追post?
上面成班人喺到問點login my hkcc email
你都睇唔到??
喂大佬 reg day唔撚專心聽唔撚到都算撚數
post又唔撚追 大條道理咁撚樣唔覺得自己有錯咁
仲好意思話 下 有email哩樣野咩
分分鐘連student handbook喺邊都唔撚知
俾哂資料你 你唔睇 仲喺到問埋哂啲資料有嘅野
今年17、18歲啦 仲係on99 生勾勾咁撚樣
洗唔洗每人派本家課備忘錄
好似小學咁 每日寫底功課要做咩 要記得簽通告etc
咁實包你記得啦
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

真係好誇張

利申 某ocamp組媽

自己唔留心 冇心裝在 仲學人派
笑死
好啦 我當你冇留心 唔知有email
你冇追post?
上面成班人喺到問點login my hkcc email
你都睇唔到??
喂大佬 reg day唔撚專心聽唔撚到都算撚數
post又唔撚追 大條道理咁撚樣唔覺得自己有錯咁
仲好意思話 下 有email哩樣野咩
分分鐘連student handbook喺邊都唔撚知
俾哂資料你 你唔睇 仲喺到問埋哂啲資料有嘅野
今年17、18歲啦 仲係on99 生勾勾咁撚樣
洗唔洗每人派本家課備忘錄
好似小學咁 每日寫底功課要做咩 要記得簽通告etc
咁實包你記得啦

唔洗出力屌
遲d佢地唔睇email遲左交assignment 就會識睇架啦
屌那媽 佢地問既野reg day比你果條link入面講晒 就好笑就係上面有巴打比埋link都唔識禁入去 有時睇到呢d問題真係膠都廢事比
我係retaker今年都衰左入左hkcc 但係升大專啦 有咩就自己黎啦 下下伸手問人拎疏屎真係好失禮
我唔知你地係reg day做緊咩 可能你地趕住走無心聽啦 但係好多野條link入面已經解答左你 例如TImetable同埋密碼可以連去myhkcc outlook,etc. 同埋你地既email acct 係17xxxxxxA@student.hkcc-polyu.edu.hk pw就係你自己改果個
reg day就算啦 上堂唔好咁無心裝載 你聽到既就係你學到既 對自己負責任啦好嗎
唔該下次做下research 先好問 哪怕係google一下先問都好 睇完真係唔明 我諗呢度既師兄都好樂意答 好過乜都唔知又要問三問四 答完又唔明 牛頭不對馬嘴 有感而發sor for 1999
同埋幾時有時間表啊

有冇去reg day?
知唔知邊到睇時間表啊?
入my hkcc睇啊

真係好誇張

sorry 原來係呢個咁我有睇過thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞