羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
想問atom ar atom lt邊到可以買到?
想問下
1月會去日本
打算去Mont-bell買

暫時睇左幾件
1. 3in1 Fall Line Parka Men's
2. Permafrost Down / Permafrost Light Down
3. Logan Down Parka
4. Powder Hop Parka

想問下有冇推薦邊件可以頂到0~10度左右
唔該曬
想問下大家嚟緊會去北海道一轉,之後都會過加拿大,有冇邊件推薦?
如果budget得3000左右係咪唔多選擇?
依家睇到嘅有
1. TNF M Altier Down Triclimate Jacket
2. Montbell 3in1 Fall Line Parka Ms
3. Columbia Wild Card Down Interchange Jacket

麻煩各位巴絲
有冇ching著開merino羊毛衫去外國旅行
我見鬼佬好興
如果係去加拿大,3件都應該唔得。
不建議買1,4, montbell 保温棉用自家exceloft,效能比PrimaLoft silver差,寧願買羽絨
12樓食水太深,montbell plasma 1000羽絨日本公價都係27000yen左右,直接係日本買比較好。兩層褸其實很唔方便,真係買件厚羽絨好過
有冇巴打識睇可以幫幫手
咁嘅話有冇邊件係啱洗
Lt 之前見sogo有,我都揾緊ar
如果買montbell,可以買permafrost down parka或powder land parka
一定係Jackson glacier 系列較暖但最好買parka, das 系列面料薄,唔擋風但收起來體積較細,輕很多。silent down香港天氣着都可以,唔係落雪天氣用
唔該晒巴打你, 因為我都諗緊日本冬天同埋香港冬天都可以著 所以係呢3件入面揀
日本會唔會有?一月尾會去大阪
咁有冇邊件推薦
2同3都OK?
Logan down應該係超重型,冰天雪地用。permafrost 較輕巧,permafrost light真的太薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞