羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
知唔知permafrost light 有無
overlander 無曬
試下元朗雄峯
請問Nanga 做sale,有無人有入手
日本nanga, 定係tst 成日起fb 賣廣告個個?
日本Nanga
希望2月尾去個陣仲有特價
你認住買咩款?

請問哥迪奧拿呢件外套係咩牌子?
本身想係日本先買,睇咗半個月有多,全日本同online store都無貨,頭先去咗雄峯買咗件Montbell Permafrost Down Parka,好輕,可以捲埋放落個袋仔度,同powder land 比,佢話兩件暖就差唔多,不過有gortex個件至少重一半,不過就長啲
希望2月尾去個陣仲有特價
你諗住買咩款?
我買完light先留意到呢件頂帽好似可以拆落黎,加防水外套應該易啲
睇圖light就好似無得拆,不過如果我個件再加多件防水or goretex,其實變相仲貴咗同大嚿咗同帶多件,如果加多500左右多個goretex其實又唔算貴,件褸又長的 ,不過就真係重同冇得捲埋
旺角BACKPACKER有
黑色 最細中碼
我早兩日係元朗見到有
銅鑼灣有wow
其實Permafrost Light 係咪暖過 Ignis Down ?
日本官網底有比較圖,認下樣便知

https://webshop.montbell.jp/sp/goods/category.php?category=13
Montbell superior down parka ms
著咗日就搞到入面件衫痴晒羽毛
請問咁樣係咪正常架?
先留意下有冇邊個車線特別有羽毛走出來
自己修補?
就係唔明
佢寫Light 暖過 Lgnis
買1000 個作用係乜
貴d 仲冇Light 咁暖
除左薄d 輕d
有少少係正常,但如同一個位同一時間有三四條毛,可能太嚴重,最好打電話去代理東輝睇下有冇得換或修理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞