羽絨/風褸/旅行用品討論[23](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
我唔知係咪因為未係最凍啦 聽聞好似1/2月先最凍

同埋落雪其實唔凍 融雪/落雨先會凍過香港

同埋 我覺得防風緊要d 戴左m記耳笠 著左timbs 黃boot 基本上夠哂頂

結論 香港濕凍無得輸 訓練有素
好頭痕 搵左好耐
有冇人知 silent down jacket / das parka / jackson glacer jacket 呢3件入面就咁睇spec 邊件最暖???
琴晚係官網入咗件classic retro x
今日出貨
1990抵比
咩色 我就係想買呢件jacket
natural 唔鍾意深色
我買咗Montbell了但及膝有啲咩介紹之前喺Reddit問過人 話Uniqlo嘅ultra warm hybrid long down好暖 但香港冇得買…
你地會唔會當p記R1 (hoody)係outer咁著?
定用黎做midlayer多
可唔可以講多啲,oem即係點?
睇天氣,之前無咁凍都會,但而家要檔風,佢就唔夠啦
PATAGONIA CLASSIC RETRO-X JACKET
NATURAL
HK$1,935
HK$1,525
有時依D網都會做discount,留意下,不過佢要運費,但至少大網一定係真貨
會唔會好易污糟
有冇巴有試過Mammut nordwand advance
想知如何
想問下如果想入手智能既發熱外套有咩好選擇?
打算買件m內膽fp800,打算3月北海道用,平時香港凍既日子又可以著出街衫繼續用,想問下長袖同背心版保暖其實係咪會差好遠?好怕著到成隻機械人好唔舒服咁
白/米色都預左要小心,一係唔好買
我2件都無 但有atom LT and gamma LT, 係香港寧可係入面加衫就算,但如果講係要2件揀。。。gamma MX, 因為你有 PROTON LT,只係依件唔檔風,你要買件檔風既褸

見減價買左件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞